Cornel Liviu Marin, candidat la Primăria Comunei Șura Mare: Nu am făcut niciodată promisiuni care nu pot fi onorate

Cornel Liviu Marin este omul care merge în viață cu credință în suflet și în a cărui opinie „Un primar bun este cel care reușește să formeze un colectiv sănătos, devotat unei cauze comune, capabil să activeze în echipă.” Spiritul responsabilității, omenia și grija față de cetățeni sunt pilonii care-i conturează personalitatea edilului Comunei Șura Mare. Într-un interviu acordat site-ului nostru aflăm despre cele mai importante proiecte realizate în primul mandat (sau cele aflate în curs de finalizare), proiecte pe care vrea să le pună în practică, alături de echipa sa de consilieri, dar mai important este faptul că ne-a lăsat să descoperim OMUL din SPATELE  fotoliului de primar.

Cine este omul Cornel Liviu Marin?

Sunt născut și crescut în comuna Șura Mare, iar comunitatea de aici reprezintă o a doua familie pentru mine. Consider că, cea mai mare avere pe care am strâns-o în cei 41 de ani sunt soția și cei doi copii. Pentru mine, această candidatură și mandatul pe care deja l-am avut este mult mai mult decât o luptă politică de a ocupa o funcție publică într-o comună dinamică. Sunt o persoană onestă, sociabilă, responsabilă, determinată și îmi doresc să ștampilați poziția 4 a buletinului de vot în ziua de 27 septembrie.

Lucrez în cadrul Primăriei Comunei Șura Mare începând cu anul 2003. În perioada 2003-2016 am ocupat funcția de referent în compartimentul agricol. În anul 2016 v-am cerut pentru prima dată votul și vreau să vă mulțumesc pentru susținerea de atunci. Motto-ul după care m-am ghidat în realizarea proiectelor este: „Oamenii înainte de toate” Sunt absolvent al Grupului  Școlar „Agricol Daniil Popovici Barcianu Sibiu”, profil veterinar, promoția 1993-1997. De asemenea, am urmat și cursurile Universității „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultate de Drept „Simion Bărnuțiu”, specializarea administrație publică, în perioada 2016-2019.

Sunt o persoană echilibrată și repsonsabilă, căreia nu îi place să facă promisiuni pe care nu le poate onora. Fiecare se poate lăuda în diverse moduri, dar consider că lumea mă cunoaște încă de la debutul meu în administrație, perioadă în care am lucrat cadrul Primăriei Comunei Șura Mare. Nu cred că am dezamăgit pe nimeni până acum.

 

Ce reprezintă pentru dumneavoastră politica și cum ați descrie cei patru ani de mandate?

Într-adevăr domeniul politic reprezintă o provocare. A fi primar, înseamnă a fi un bun gospodar, înseamnă a fi responsabil absolut de toate aspectele vieții din localitatea administrată. Mă refer, în special, la viața socială. Este important ca primarul să fie aproape de oameni, să le cunoască problemele și, să găsească soluții. Primarul este cel care trebuie să găsească modalități de îmbunătățire, modernizare și dezvoltare a localității și, să le implementeze. A fi primar, pentru mine înseamnă o mare responsabilitate. Sunt conștient și recunoscător de rolul care mi l-au încredințat cetățenii orașului.

 

La finalul celor patru ani de mandat vrem să ne faceți o scurtă trecere în revistă a proiectelor realizate, dar și a celor aflate în curs de finalizare.

Cele mai importante proiecte pe care am reușit să le implementez  în acest mandat sunt canalizarea în Dealul Viilor, Centrul Cultural din Șura Mare (aflat în derulare), am reabilitat Căminul Cultural din Hamba, 4 străzi modernizate în Șura Mare, extindere iluminat public inteligent, montare camere de supraveghere, mutarea grădiniței din Hamba în casă nouă,  dotarea Primăriei cu tractor și buldoexcavator (necesare pentru a ne putea realiza dezăpezirea în perioada iernii), dispensar medical nou în Hamba, am susținut echipa de sport a comunei – Athlectic Șura Mare- echipă care a reușit să facă performanță, datorită antrenorilor care se ocupă voluntar de pregătirea jucătorilor noștri, cărora aș dori ca prin intermediul dumneavoastră să le mulțumesc pentru implicare. De asemenea, am dotat toate clasele din cadrul școlii cu videoproiectoare și am modernizat laboratorul de informatică, am înființat Ansamblul de jocuri și dansuri și nu în ultimul rând am creat condiții mai bune în sala de sport.

 

Caracterizați în câteva cuvinte echipa dumneavoastră de consilieri.

Îi apreciez foarte mult, deoarece au fost alături de mine în toți acești ani, indiferent de situație și de împrejurare, susținând proiectele depuse pentru comunitate. Majoritatea consilierilor care candidează din partea PSD pentru un nou mandat sunt oameni cu experiență în politică și în administrație publică, dar sunt și oameni noi, care vin cu forțe proaspete.

 

Care sunt proiectele pe care le regăsim pe lista dumneavoastră pentru noul mandat?

Cel mai mult îmi doresc să reușesc reabilitarea a cât mai multor străzi din localitatea Hamba, din cartierul Tineretului și introducerea apei în Dealul Viilor. Consider acestea ca fiind cele mai importante și necesare proiecte indiferent de cine va fi primar în mandatul 2020-2024. Sunt proiecte mari pe care doar din bugetul comunei nu le putem realiza.

 

Aveți un mesaj pentru cetățenii Comunei Șura Mare?

Mesajul pentru cetățeni este să aibă încredere în mine așa cum au avut până în prezent, deoarece doar prin colaborare și susținere comuna noastră are de câștigat. Încrederea este cel mai important lucru în această perioadă și îi sfătuiesc să nu aplece urechea la promisiuni care nu se pot realiza. Nu am făcut niciodată promisiuni care nu pot fi realizate și nici nu voi face acest lucru vreodată, cu orice risc!

 

Comentariile sunt închise.