Cum alegi cel mai bun șemineu pentru casa ta? Sfaturi de la profesioniștii PEFOC

Un șemineu adaugă o valoare intangibilă stilului tău de viață. Pe lângă faptul că poate încălzi o încăpere, șemineele sunt de multe ori alegerea celor care își doresc un plus de frumusețe și stil.
Tocmai de aceea, de multe ori alegerea poate fi dificilă. Care sunt primele lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când vă alegeți un șemineu?

Iată câteva considerente importante:

-Decideți scopul principal al șemineului

Inainte de a alege semineul dorit, puneti-va urmatoarea intrebare: imi doresc eficienta termica, estetica sau o combinatie a celor doua? Avand aceasta informatie, optiunile se vor restrange, iar procesul de selectie va deveni mult mai usor. Pentru eficienta termica recomandam semineele pe lemne si termosemineele pe peleti, iar pentru frumusete estetica – semineele decorative pe bioethanol.

-Alegeti combustibilul

Exista argumente pro si contra pentru alegerea combustilului solid, gazelor si electricitatii.

Pentru unii proprietari un semineu sibiu cu lemne este alegerea cea mai buna. Aceste seminee sunt frumoase si creeaza acea atmosfera confortabila din toate punctele de vedere.

Alegerea lemnului poate avea, efect asupra timpului de ardere, a puterii de caldura si chiar a mirosului focului.

Semineele cu gaz nu ofera acel sunet autentic si miros de lemn care arde. Cu toate acestea, sunt mult mai convenabile. Nu numai ca nu necesita curatare, dar instalarea si aprinderea lor este mult mai usoara. De asemenea, aveti posibilitatea sa controlati emisia de caldura cu ajutorul unui termostat.

Semineele electrice pot avea aspectul cel mai putin realist si nu degaja multa caldura. Cu toate acestea, sunt si cele mai versatile. Semineele electrice nu necesita aerisire, asa ca le puteti plasa oriunde – inclusiv in centrul camerei. Profilul lor modern poate fi chiar un avantaj daca aveti o casa in stil contemporan.

-Alegeti puterea calorica in functie de suprafata ce trebuie incalzita

Focarele de semineu trebuie alese in functie de suprafata incaperii in care vor fi instalate. Astfel, puterea calorica este un criteriu primordial; el trebuie ales in functie de dimensiunea camerei pentru ca de acesta depinde incalzirea intregului spatiu.

Puterea calorica a unui focar se calculeaza in functie de suprafata totala care trebuie incalzita, inaltimea camerelor cat si de gradul de izolatie al casei.

Capcane pe care trebuie sa le evitati la cumpararea unui semineu

Cumpararea unei soba godin pe lemne tip semineu poate parea a fi o sarcina relativ simpla – cu toate acestea, cautarea semineului perfect poate deveni o experienta coplesitoare si chiar riscati sa faceti alegeri gresite ori sa cadeti in diferite capcane periculoase.
Alegerea unui semineu depinde de mai multi factori: pozitia, stilul, materialul de finisare si tipul de combustibil utilizat. Astazi, exista seminee pentru toate spatiile interioare, adaptate stilurilor de viata si asteptarilor fiecarui client.

1. Cand vine vorba de seminee, calitatea nu trebuie compromisa
Una dintre cele mai intalnite capcane in randul cumparatorilor este aceea de a alege un semineu ieftin in defavoarea unui semineu de calitate, la un pret mai ridicat.
Un semineu mai ieftin atrage de cele mai multe ori cu sine o calitate mai slaba, deci o perioada de functionare mai mica, dar si un randament care va afecta confortul termic dorit.
Alegerea va apartine: va doriti un semineu ieftin sau un semineu bun?
Pentru noi, calitatea este cea mai importanta valoare pe care vrem sa o oferim clientilor nostri.

2. Sa alegi sfaturi/sugestii de la nespecialisti in domeniul semineelor
Orice poate vinde un semineu, insa doar un specialist va poate oferi consultanta de specialitate atunci cand aveti nevoie.
Avand in vedere ca de sugestia si sfatul oferit de specialistul in seminee poate depinde functionalitatea corecta si sigura a semineului, credem ca este de o foarte mare importanta sa nu cadeti in aceasta capcana.

3. Improvizatii la montarea semineelor si cosurilor de fum (poate duce la incendii)
Un semineu sau un cos de fum improvizate ori realizate din materiale de slaba calitate, poate cauza daune locuintei tale si chiar sa puna in pericol siguranta familiei tale.
Nu va jucati cu focul! Nu riscati!
Conform Inspectoratului General pentru situatii de Urgenta, aproximativ 35% dintre incendiile in locuinte, sunt cauzate de improvizatii sau neintretinerea cosurilor de fum.

Pentru evitarea acestor capcane, echipa PeFoc.ro va sta la dispozitie cu rabdare si experienta necesara. Profesionistii nostri va vor raspunde intrebarilor si va vor ajuta sa luati o decizie pe baza cerintelor de instalare. Totul gratuit! Acelasi lucru e valabil si cu privire la alte dispozitive termice sau la gratare sibiu. Astfel, veti economisi mult timp si veti evita achizitionarea unui produs gresit.

Comentariile sunt închise.