Deputatul Constantin Șovăială: Știu a cui a fost ideea să impoziteze concediile medicale ale bolnavilor de cancer

Deputatul Forța Dreptei Sibiu, Constantin Șovăială, a dezvăluit prin intermediul paginii sale de Facebook numele inițiatorilor propunerii legislative pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile medicale și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate. Printre parlamentari se află și Raluca Turcan, Christine Thellmann.

Vă redăm textul postării care este însoțit și de următoarea fotografie:

Știu a cui a fost ideea să impoziteze concediile medicale ale bolnavilor de cancer.
Doamna Turcan a mai propus ca poliția să caute pacienții acasă sau prin spitale când sunt bolnavi.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a anunţat, recent, în cadrul unei mese rotunde, că grupul parlamentar PNL va depune în Parlament un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10 % a concediilor medicale. Impozitul a fost introdus de Guvernul PSD-PNL.

„Astăzi, în Parlament şi comisiile de specialitate, Comisia de buget finanţe şi Comisia de muncă, grupul Partidului Naţional Liberal depune un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10 % a concediilor medicale”, a spus Pauliuc în cadrul dezbaterii „Cancerele în rândul femeilor – direcţii de acţiune pentru îmbunătăţirea prevenţiei, a diagnosticului precoce şi a accesului timpuriu la tratament”, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului. „Nu putem accepta ca în momentul în care un pacient oncologic se îmbolnăveşte, merge la tratament, concediul medical pe care statul i-l dă pentru susţinerea ca el să meargă mai departe şi să obţină victoria cu acest diagnostic, să fie impozitat. Nu putem accepta ca în momentul în care un pacient oncologic se îmbolnăveşte, merge la tratament, concediul medical pe care statul i-l dă pentru susţinerea ca el să meargă mai departe şi să obţină victoria cu acest diagnostic, să fie impozitat”, a precizat senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc.

Comentariile sunt închise.