Dezbatere privind chestionarul – Fă-ți vocea auzită de autorități!”

Consiliul Județean Sibiu invită cetățenii județului să participe în sistem on line, marți, 10.11.2020,  începând ora 13:00, la un eveniment despre importanța completării chestionaruluiFă-ți vocea auzită de autorități!”,  document care va sta la baza elaborării Strategiei de dezvoltare a județului Sibiu pentru următorii 10 ani. Evenimentul va fi transmis pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu, precum și pe pagina Daniela Cîmpean – Președinta Consiliului Județean Sibiu.

La invitația președintei CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, la eveniment vor participa: echipa de specialiști care gestionează acest proiect din cadrul instituției,  prof. univ. dr. habil. Sorin Radu – rector ULBS , Valentin Ivan – președinte Asociația Satelor si Comunelor, Ciprian Ciocan – director executiv Fundația Comunitară Sibiu, precum și reprezentații firmei care elaborează documentul privind Strategia de Dezvoltare a Județului Sibiu – ACZ Consulting.

Aceștia vor aborda diferite teme privind importanța dialogului cu cetățenii, detalii despre chestionarul propus, stadiul și etapele ce vor fi implementate în procesul de elaborare a strategiei, aportul mediului academic în dezvoltarea județului, nevoile locuitorilor din mediul rural, iar reprezentanții ONG-urilor vor vorbi despre nevoile societății civile, digitalizare și educație.

O administrație modernă se bazează pe un dialog continuu cu cetățenii. La Consiliul Județean Sibiu am organizat în ultimii ani diferite dezbateri publice pentru a cunoaște nevoile reale ale comunității, opinii care mai târziu au constituit proiecte importante pentru județ. Părerea noastră, a tuturor contează, de aceea îi invit pe sibieni să își aloce timp pentru completarea chestionarului, pentru că doar așa vom putea să construim împreună un viitor așa cum ni-l dorim pentru următorii 10 ani”, a transmis președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Pe parcursul evenimentului sibienii pot transmite întrebări, idei sau propuneri, urmând ca la finalul evenimentului echipa de specialiști să răspundă.

Dincolo de a fi doar un exercițiu formal, completarea chestionarului (CLICK aici dacă NU ați completat Chestionarul până acum) este o etapă extrem de importantă, prin care avem ocazia de a include în analizele efectuate acele probleme specifice cu care se confruntă un anumit sector, o anumită zonă din județ sau chiar anumite categorii de cetățeni. În acest moment se trasează direcțiile de dezvoltare ale județului, iar fiecare ”voce” din partea cetățenilor poate avea o contribuție directă la identificarea domeniilor prioritare de dezvoltare pentru următorii 10 ani.

Strategia de dezvoltare economico-socială a Județului Sibiu: 2021-2030, este un instrument de lucru ce fundamentează direcțiile generale în dezvoltarea județului, pentru mai multe detalii accesați link-ul – “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030”.

Comentariile sunt închise.