Directoarea școlii din Gura Râului: Noi am implementat catalogul digital pentru a avea o legătură mai ușoară cu părinții

La școala din Gura Râului, încă dinainte de pandemie sunt folosite la ore aplicațiile digitale. În toate sălile de clasă, conectate la internet, există din 2017 câte un TV smart pe care sunt proiectate activități. Anca Botoroagă, profesoară de engleză, a descoperit digitalul în 2008 când a participat la un curs de formare susținut de o profesoară din Statele Unite. De atunci a început să folosească jocuri, puzzle-uri online, să pună filmulețe și să desfășoare activități interactive, în ideea de a le crește interesul elevilor. În acest an școlar, la școala din comuna Gura Râului, unde învață aproximativ 500 de elevi și preșcolari a introdus catalogul electronic în octombrie 2019. Lună de lună, din bugetul propriu, este plătit un serviciu considerat absolut necesar, nu doar pentru că suntem într-un secol al digitalizării, dar reprezintă un instrument util, eficient, la care s-a apelat din considerente practice.

„Noi am implementat catalogul digital pentru a avea o legătură mai ușoară cu părinții. Este destul de greu să îi mai aduci la școală, copiii nu arată carnetul și am zis că este mai simplu ca ei să afle automat când se pune o notă, o absență sau când copilul a fost implicat într-un incident neplăcut, pentru că avem în platformă și o rubrică de incidente. Părinții au conturi și primesc pe mail sau prin mesaje informații legate de situația copilului. Noi, practic, pentru asta am început să îl folosim, ca să avem o comunicare mai ușoară cu părinții”, declară Anca Botoroagă, directorul Școlii Gimnaziale „Aurel Decei” din Gura Râului.

Feedback-ul părinților a fost de la început unul pozitiv, deși nu toți verificau notificările, așa cum nu o făceau nici cu carnetele de note – precizează Anca Botoroagă, dar rezultatele au început să se vadă: ”A fost o reacție bună și am auzit și reacții de la elevi: <Acum nu pot să o mai mint pe mama pentru că imediat primește nota>.”  

În martie 2020, când școlile au intrat în online, catalogul electronic a fost transformat într-o platformă de predare online. Profesorii și elevii aveau deja conturi create, platforma a fost updatată astfel încât aici se desfășurau orele și se încărcau temele ori proiectele. Câteva luni mai târziu, orele au fost mutate pe Google Classroom, profesorii au continuat să folosească catalogul electronic, nu toți (”a fost o perioadă grea și stresantă pentru ei și, într-adevăr, să folosească și catalogul fizic și catalogul digital era o muncă în plus”), dar trecerea exclusivă la catalogul electronic a schimbat lucrurile.

Știrea poate fi citită integral pe http://sparknews.ro/

Foto: Școala Gimnazială „Aurel Decei” Gura Râului/ prof. Anca Botoroagă

Comentariile sunt închise.