Stiri Si Informatii

Doar câteva ore ne mai despart de ediția cu Nr 14 Sibiu Fringe Festival

SIBIU FRINGE FESTIVAL își deschide mâine porțile pentru cea de-a 14-a ediție a teatrului independen. Tema festivalului din acest an este “rezistențã prin culturã”. Timp de zece zile Fringe Festival transformã Sibiul într-o scenã atotcuprinzãtoare, care are ceva de oferit tuturor: sibienilor, iubitorilor de teatru, dar și publicului ocazional, trecãtorilor, tuturor celor care vor sã trãiascã împreunã experiențe și emoții pozitive.

“În acest an jucam sub TEMA: #rezistenta prin cultura. Nu a fost aleasa întâmplator aceasta tema. Festivalul împlinește 14 ani și iata ca de 14 ani rezistam în ciuda multor piedici așternute în calea noastra. Au fost 14 ani cu bune și rele cu reușite și nereușite. Vom merge mai departe… VOM REZISTA!!! Mulțumesc publicului, fara de el nu am fi avut pentru cine face acest festival! Va aștept și în acest an în numar cât mai mare în salile de spectacole.”, a spus Cătălin Grigoraș – președintele Sibiu Fringe Festival.

Despre spectacole

Sibiu Fringe Festival ne-a obișnuit cu locații neconvenționale, așã cã la aceastã ediție noutatea o reprezintã secțiunea de TEATRU ÎN AUTOMOBIL. Fragmente din spectacolul S-A ÎNTÂMPLAT ÎNTR-O JOI în regia LAUREI MOLDOVAN vor putea fi urmãrite în data de 19 și 20 iunie în cadrul festivalului. S-A ÎNTÂMPLAT ÎNTR-O JOI este despre noi, despre nevoia de a vorbi despre noi, pentru a da un sens propriei existențe. Unde se spun povești? Acolo unde existã cineva care e mereu dispus sã asculte; de exemplu în taxi. Un loc unde felii de viațã se decupeazã pline de umor, de sensibilitate, de emoție. Fie cã este un adolescenþ un șomer, sau un bãtrânel simpatic sau chiar taximetristul, fiecare încearcã sã facã loc prezentului exteriorizând trecutul.

Spectacolul BONSOIR MONSIEUR îl aduce în premierã pe scena Fringe pe actorul Marius Bodochi. Marius Bodochi este unul dintre cei mai carismatici și talentați actori contemporani din România. Cu roluri de excepție în filme, dar și pe scena de teatru, Marius Bodochi are o carierã de succes ce se întinde pe mai bine de trei decenii.
În piesa BONSOIR MONSIEUR veti urmãri doi actori, care la apogeul carierei lor vã oferã o cãlãtorie sentimentalã cu umor, cu naturale?e, cu farmec si cu bucurie. PROGRAM COMPLET ȘI BILETE ONLINE PE SBFRINGE.RO, PE TOMTIX.RO SAU ÎN ZIUA SPECTACOLULUI LA INTRARE.

“Fie ca ești vedeta sau doar la început de cariera, fie ca ești independent sau lucrezi la sta? în acest an #rezistam prin cultura. Ne dorim ca teatrul independent sa-i aduca împreuna pe oameni și sa reziste mult timp de acum încolo. Teatrul deschide minți li formeaza conltiinșe, pentru ca oamenii care-l fac și-au asumat un rol și dincolo de scena.”, transmite Sînziana Staicu – PR-ul evenimentului.

Sibiu International Fringe Festival își are radacinile în anul 2006. Atunci a luat naștere Univestuden? un festival dedicat tuturor inițiativelor studentești. În 2008 a devenit festival internațional, axându-se în special pe participarea trupelor de teatru independent. Din 2009 a luat titulatura de Fringe, numindu-se Universtudent International Festival & Fringe, ca mai apoi, în 2011 sa ajunga la actuala denumire și sa devina exclusiv un festival al trupelor independente.

Sibiu Fringe Festival este un eveniment susținut de Consiliul Județean Sibiu, prin Școala Popularã de Arte.
Amintim cã din anul 2017 acest festivalul stã sub parteneriatele World FRINGE și Europe FRINGE acolo unde se regãsesc și cele mai puternice și mai mari festivaluri din lume.

Comentariile sunt închise.