Drumeție la Cabana Suru și împrejurimi sub magia iernii

Nicoleta Ocneriu vă propune duminică, 18 februarie, sub magia iernii o drumeție la Cabana Suru și în împrejuimi. Plecarea va fi Duminică, 18.02.2024 la ora 7:30 din parcarea Kaufland (Selimbar cu mașinile personale prin localitatea Tălmaciu spre satul Sebesu de Sus, iar apoi vom porni de la ora 08:15 în drumeție spre Cabana Suru și împrejurimile ei până la cota de aproximativ 1600 m -1800 m în funcție de nivelul zăpezii și starea vremii.

„Alătură-te unei drumeții frumoase cu peisaje superbe de iarnă și bucură-te de liniștea și de aerul curat de la munte spre Cabana Suru, un loc primitor, cu bunătăți și multă voie bună.”, transmit reprezentanții Programului Anii Drumeției.

INFORMAȚII TRASEU
Distanță: 18 km dus – întors
Diferență de nivel: aprox 950 m
Dificultate traseu: mediu
Durata turei: aproximativ 8 – 9 ore plus pauza
La ora 08:15 pornim în drumeție din afară localității Sebesu de Sus, prin Munchia Moașei – Cabana Suru (1450m), urcare ce va dura min 4 ore, iar apoi ne vom îndrepta în direcția “Monumentul Alpiniștilor” în funcție de nivelul zăpezii și starea vremii până la cota de 1600m – 1800 m, traseu care ar mai dura min o ora la urcare și una la coborâre.
Cei care doresc să facă o pauză mai lungă la Cabana Suru sunt liberi să se relaxeze până ce vor coborî și ceilalți pentru pauză de prânz la Cabana Suru.
La ora 14:45 ne vom pregati de coborâre pe același traseu, iar la ora 17:30 cel tarziu vom ajunge jos la masini.
ECHIPAMENT NECESAR
tricouri, pantaloni și șosete de schimb, bocanci de munte cu glezna înaltă, pelerină de ploaie, bețe de hiking (recomandat), crampoane anti-alunecare (recomandat), parazăpezi, pantaloni și geaca impermeabilă, căciulă, mânuși, lanternă, fluier, sticlă cu apă min 1 litru, fluier, mâncare, batoane.
COSTURI
70 lei ghidajul/persoană
Transportul și consumația se vor plăti separat și independent.
GHID
Nicoleta Ocneriu – ghid montan
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Drumeție la Cabana Suru și împrejurimi sub magia iernii

Comentariile sunt închise.