Stiri Si Informatii

Ecaterina Andronescu a fost demisă, anunțul a venit pe Facebook din partea Premierului Viorica Dăncilă

186

Viorica Dăncilă a anunțat vineri pe pagina personală de Facebook, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu, în urma declarațiilor controversate făcute de ministrul Educației în cazul crimelor din Caracal.

Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seară, la un post TV , că ea a „învăţat de acasă să nu urce cu un străin în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre Caracal cu o maşină „la ocazie”. În urma acestei declarații, Premierul a decis să o demită din funcția de ministru al Educației.

“Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a scris Premierul Dăncilă pe pagina personală de Facebook.

Comentariile sunt închise.