Ediția cu Numărul 11 a Maratonului Internațional Sibiu va fi organizată în această vară

Organizatorii Maratonului Internațional Sibiu au anunțat când va avea loc în acest an evenimentul dedicat comunității. Este vorba despre 4 iunie 2022, iar anunțul  a fost făcut în această seară pe pagina de Facebook a Fundației Comunitare Sibiu.

 

Aproximativ 1600 de alergători au trecut linia de finiș din Piața Mare în 2 octombrie 2021 la cursele destinate adulților și cca. 500 de copii – la Cursele Copiilor Decathlon, la o ediție specială și atipică a Maratonului Internațional Sibiu, în cadrul căreia au lăsat urme pentru 34 de cauze, fiind încurajați de vreo 470 de voluntari. Acestora li s-au adaugat câteva zeci de alergători care au participat deja la categoria Aleargă Oriunde – opțiune la care doritorii s-au putut înscrie și participa până în data de 1 noiembrie a anului trecut.

Ne întoarcem la ediția tradițională, organizată înainte de pandemie. Sfârșitul primăverii este mai propice pentru alergători, antrenamente.”, a declarat pentru ziarul nostru, Ciprian Ciocan, directorul evenimentului.

Cinci, zece, 21 sau 42 de kilometri au avut de parcurs alergătorii ediției din acest an, competiție sportivă care în 2021 a împlinit un deceniu. Printre cei care au luat startul am întâlnit atât oameni obișnuiți, cât și actori, profesori sau studenți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, preotul Constantin Necula, președinta Consilului Județean Sibiu- Daniela Cîmpean- care a dovedit că este unul dintre cei mai buni foundraiseri, primarul comunei Rășinari- Bogdan Bucur, primarul orașului Agnita- Alin Ciprian Gull Schiau, ministrul Muncii- Raluca Turcan, pompierii ISU Sibiu, managerii unor companii renumite din județ, actorii Teatrului de Balet din Sibiu, alături de managerul instituției- Ovidiu Dragoman, dar și medicul Laura Ghibu- care a decis să alerge îmbrăcată într-un combinezon ars, astfel fiind solidară cu toți bolnavii care au ars în ultima perioadă în spitalele din România.

Foto: Alina Belașcu

Comentariile sunt închise.