Elena Ucenic și Mihai Copăceanu, invitați la ASTRA Adolescent

Tema întâlnirii de astăzi a programului ASTRA Adolescent a fost una extrem de captivantă pentru tinerii participanți, invitații au fost pe măsură, iar atmosfera… extraordinară!

„Dependențele sănătoase și nesănătoase ale adolescenței: de la fumat, alcool și droguri la jocuri video și social media”

„Există dependențe sănătoase și dependențe nesănătoase. Este foarte importantă dependența de sport, natură, artă, literatură, alimentație sănătoasă, de tot ce este frumos și benefic, în general. (…)
Nu trebuie să ne încardrăm în tipare, ci să ne mulțumim cu ceea ce avem, cu ceea ce suntem, cu ființa noastră. De fapt, avem nevoie de foarte puțin pentru a fi fericiți în viață. Există un timp pentru toate, si pentru hrană, și pentru somn, și pentru pasiuni, si pentru educație. Credeți în voi, credeți în ceea ce faceți! Plecați în lume cu speranță!”, spune Elena Ucenic, medic specialist obstetrică-ginecologie.

„Dependențele sunt atât de prezente la vârsta adolescenței. Ar trebui să ne preocupăm de timpuriu de sănătatea emoțională, psihică și corporală a copiilor. (…) Înseamnă un lucru fantastic faptul că acești tineri pot petrece timp împreună la bibliotecă, că au o alternativă sănătoasă și atractivă de a-și petrece timpul în vacanță, că pot face voluntariat. Nu dorim să oferim lecții cum, ci vrem să îi provocăm pe ei să ne transmită cum se simt, ce își doresc, ce apreciază, ce îi preocupă, care sunt pasiunile, emoțiile dar și temerile lor.”, a fost și mesajul psihologului Mihai Copăceanu.

Programul ASTRA Adolescent vă așteaptă în continuare cu noi dez utile și atrăgătoare!

Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Așteptările mele au fost dublu depășite.
Credeam că tinerii nu vor rezista 3h la o discuție despre tutun, alcool și alte droguri.
Dimpotrivă, am depășit timpul și mi-au repetat că vor să mai stea. Cu lejeritate puteam să continuam 4 ore sau mai mult. Puneai o intrebare și se ridicau 20 de maini.

Peste 50 de tineri din mai multe școli si licee din Sibiu in plină vacanță de vară ne-au primit cu mult entuziasm și cu zeci de întrebări la Biblioteca Județeană.

Au fost atât de frumoși, atât de simpatici și plini de frământări si mai ales de răspunsuri super inteligente. Ne-am luat notițe.

Mi-am dat seama de calitatea lor din primele minute. Eram la primul slide de vreo 15 minute si eu încă spuneau ceea ce gândesc. Cu tineri ca ei România este deosebit de frumoasă și are incredibil potențial!

Am atins subiectul părinți și am aflat cât de minunați sunt unii părinți. Un mare Bravo!

p.s. doamna doctor ginecolog i’a captat aproape 2h într-un mod fascinant!

(a transmis Mihai Copăceanu pe pagina sa de Facebook)

Comentariile sunt închise.