Elevii comunei Boița au participat la cursuri de igienă dentară

Vineri, 17 noiembrie, în baza parteneriatului dintre Primăria Comunei Boiţa și OSD (Organizația Studenților Dentiști) din cadrul Facultății de Medicină din Sibiu coordonați de Asistent universitar Dr. Andrei Bodea, au fost două ore în care studenții mediciniști împreună cu domnul doctor le-au arătat și explicat copiilor de la grădiniță și ciclul primar ai Școlii Generale Ioan Albescu din comuna Boița importanța păstrării unei igiene bucale sănătoase și cum se folosește corect periuța de dinți.

„Importanța igienei bucale este esențială în menținerea sănătății întregului organism, atât la adult, cât mai ales copil!

Primăria Comunei Boiţa își propune să promoveze profilaxia dentară a copilului de la vârste fragede, astfel, copilul este educat să întrețină o igienă dentară strictă și să constientizeze că prezența în cabinetul stomatologic nu reprezintă o pedeapsă.
Copilul trebuie să știe să utilizeze corect o periuță de dinți, o ață dentară, o pastă de dinți bună.

Copiii au fost foarte receptivi, și spunem noi, au învățat lucruri noi într-o atmosfera foarte relaxată și plăcută, și bineînțeles, la sfârșit au primit un cadou specific din partea studenților și a domnului doctor!

Mulțumesc, în numele Primăriei Comunei Boița, pentru susținere în derularea acestor activități de educație sanitară adresată copiilor din Comuna noastră!”, transmite Nicolae Cocoș, primarul comunei Boița.

Comentariile sunt închise.