Este periculos să mergi la muncă, dar sănătos să mergi la VOT

Astăzi, 27 noiembrie 2020, cu 3 zile înainte de ieșirea din carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), orașul Cisnădie și orașul Tălmaciu în toată presa circula pe „surse” informația privind prelungirea acestei măsuri, zvon care a devenit realitate după ora 19:00, odată cu comunicatul de confirmare trimis de Prefecura Sibiu. Se pare că vom mai rămâne acasă, unii dintre noi apelând la telemuncă, alții fără JOB sau în așteptare (cazul localurilor, cafenelelor, barurilor) TIMP de ȘAPTE ZILE.

Noile modificări par să îi mulțumească și să îi bucure pe unii cetățeni, dar sunt nedrepte față de alții. Adică, în cadrul acestei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-a decis că cel mai bine pentru cetățenii Municipiului Sibiu,  Şelimbărului, cartierului Arhitecţilor (Cisnădie), orașului Cisnădie și orașului Tălmaciu este să iasă afară din casă TOT CU O FOAIE (fie ea ADEVERINȚĂ DE LA ANGAJATOR sau Declarația pe propria răspundere pentru tranzitarea localităților pentru care a fost impusă carantina)

Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere (Anexă) pentru deplasarea în interes profesional, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesara adeverința eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinței, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activității profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea. Și, TOTUȘI, POȚI SĂ MERGI LINIȘTIT la VOT…din SECȚIA de VOTARE nu îl IEI pe COVIDUȚ, nu este periculos!!!! (Zic AUTORITĂȚILE noastre dragi)

„În data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum și a exercitării votului.”, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu.

În plus, COVID-ul circulă și „atacă” doar cetățenii (cumpărători sau vânzători) din magazinele NEALIMENTARE, căci CELE de BRICOLAJ nu își vor suspenda activitatea în weekend (vă reamintim că TOATE magazinele- cu excepția celor ALIMENTARE– sunt închise în aceste prime două săptămâni de CARANTINĂ) Voi ce părere aveți?

Restul măsurilor stabilite în prima fază de carantinare au rămas LA FEL. Singura noutate ar fi carantinarea localității Mârșa  TOT pentru ȘAPTE ZILE (ei sunt mai cu „moț” de nu îi carantinează DOUĂ Săptămâni?! Iertați-mă locuitori din Mârșa pentru termen, nu sunteți voi de vină)

„În data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum și a exercitării votului.”, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu.

 

 

 

 

Comentariile sunt închise.