Festivalul romilor amendat cu 5.000 lei | Dorin Cioabă: Vom contesta amenda

Jandarmii sibieni au sancționat marți seara organizatorul evenimentului Festivalului Internațional al Culturii Romilor, care are loc în Piața Mare, în perioada 20-22 iulie.

„În deschiderea festivalului am avut foarte mulți spectatori, Piața Mare a fost plină și nu au lipsit nici incidentele în care oamenii nu păstrau distanțarea socială impusă de către autorități privind răspândirea noului coronavirus. De aceea, am fost amendați cu suma de 5000 LEI, pe care o vom contesta. Sperăm să câștigăm în instanță așa cum am mai câștigat și anul trecut. În zona delimitată din fața scenei am permis intrarea doar spectatorilor care fie au arătat dovada vaccinării, fie aveau un test făcut împotriva COVID-19. Dincolo de gard noi nu putem opri sau obliga cetățenii să nu se oprească în Piața Mare să ne vadă sau să ne asculte.”, a declarat Dorin Cioabă pentru sibiulinimagini.ro

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că spațiul destinat evenimentului nu era împrejmuit corespunzător (gardul împrejmuitor nu era continuu, iar în unele zone lipsea în totalitate), nu se realiza controlul persoanelor cu drept de participare la eveniment, nu exista personal de pază desemnat de către organizator și persoanele participante la eveniment nu purtau măști de protecție.

Festivalul romilor amendat cu 5.000 de lei

„Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  jandarmii au aplicat organizatorilor, în ziua de 20 iulie, o amendă în valoare de 5.000 lei.”

Festivalul este organizat de Asociația Internațional Romani Union – IRU și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2021.

Comentariile sunt închise.