FOTO- 15 pompieri militari, prezenți la simularea unui incendiu la Spitalul Militar

Astăzi, 9 mai a.c., Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au desfășurat un exercițiu de alarmare și intervenție la incendiu cu forțe și mijloace în teren. În cadrul exercițiului s-a simulat stingerea unui incendiu și evacuarea pacienților din cadrul secției Medicină internă. La acest exercițiu au participat peste 15 pompieri militari și paramedici cu 6 autospeciale (stingere cu apă și spumă, descarcerare, salvare de la înălțime și de asistență medicală specializată).

 

„ISU Sibiu a desfășurat astăzi un exercițiu în cadrul Spitalului Militar de Urgență “Dr. Alexandru Augustin” în vederea antrenării forțelor și perfecționării modului de intervenție. Scenariul stabilit a fost stingerea unui incendiu izbucnit la etajul II al spitalului, unde se afla Secția Medicină Internă, în care au fost surprinse 2 persoane. Peste 30 de persoane, personal medical și pacienți situați la etajul respectiv s-a autoevacuat în cel mai scurt timp.”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.

Exercițiul a avut ca scop antrenarea și perfecționarea deprinderilor asupra modului de acțiune în caz de incendiu de amploare, pentru întregul personalul participant la exercițiu. Scenariul exercițiului a presupus intervenția forțelor și mijloacelor proprii de apărare împotriva incendiilor și intervenția pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, urmărind îndeplinirea obiectivelor de instruire: respectarea timpilor de anunțare, punerea în funcțiune a mijloacelor de primă intervenție, limitarea extinderii incendiului, evacuarea, acordarea primului ajutor, verificarea viabilității căilor de acces.
La finalul exercițiului, s-au efectuat instruiri cu personalul medical privind modul de intervenție și comportare în cazul producerii unei situații de urgență reale.

 

Comentariile sunt închise.