Foto | Arta lemnului în sticlă, făcută cu pasiune de un șurean

comunei Șura Mare

Lui Costi Niţu i-a plăcut dintotdeauna să lucreze în lemn, realizând diferite obiecte pentru decorarea locuinţei. În ultima perioadă şi-a descoperit o nouă pasiune. Realizează manual diferite sculpturi decorative pentru sticla de rachiu. Pentru ca băutura să capete o culoare mai intensă şi gust deosebit, meşterul foloseşte lemnul de dud, cireş sau stejar.
„Din copilărie am fost pasionat de prelucrarea lemnului. Locuind la casă, în decursul anilor am realizat diferite sculpturi pentru înfrumuseţarea curţii personale. Un bun prieten, ştiind că îmi plac lucrările din lemn, mi-a făcut cadou o sticlă cu un model în interior, care m-a impresionat foarte mult. Din acel moment, m-am hotărât să încerc să reproduc această lucrare. După ceva timp am şi reuşit acest lucru.”
Bărbatul spune  că a transformat această pasiune într-o afacere  de familie, Pentru detalii și comenzi accesați pagina de Facebook Artă-n Sticlă – Sticle Artizanale

Sticlele  conțin obiecte meșteșugărești fabricate manual din lemn de diferite esențe, de obicei cireș sau dud. Acestea sunt asamblate doar cu ajutorul cepurilor de lemn, fără întrebuințarea adezivilor, cuielor sau a altor materiale fiind introduse cu migală în interiorul sticlelor cu ajutorul pensetelor și a altor unelte.

Suvenirurile se pot personaliza în funcție de dorința clientului, devenind cadouri perfecte ce se pot oferi cu diferite ocazii sau evenimente.

Comentariile sunt închise.