FOTO Bogdan Bucur: Vă recomand experiența VR din Muzeul ASTRA

Primarul comunei Rășinari, Bogdan Bucur, a testat marți, 14 septembrie, ochelarii VR, participând „la o nuntă” organizată după datini străbune. Despre experiența trăită i-a împărtășit și reporterului nostru.

„A fost o experiență interesantă, frumoasă, care prezintă modul în care se făceau nunțile odinioară, când acestea erau aranjate de părinți. De multe ori, astfel de nunți erau mult mai reușite decât cele care se fac astăzi. Recomand cu mare drag să încercați și voi experiența VR. Din punctul meu de vedere, ceea ce se întâmplă aici,  în Muzeul ASTRA, este foarte benefic și interesant pentru tineri, în special, care se adaptează foarte repede la tehnologie și așa vor putea înțelege mult mai bine modul în care trăiau bunicii și străbunicii noștri.”, a spus pentru Sibiul în Imagini, Bogdan Bucur.

Este vorba despre participarea edilului la un tur al circuitului expozițional ASTRA VR, care a cuprins Gospodăria de boștinar din Sebeșu de Jos, Staulul și Gospodăria de oier din Rășinari, monumente expuse în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

FOTO Bogdan Bucur: Vă recomand experiența VR din Muzeul ASTRA

În cadrul expoziției, pot fi utilizate 20 de perechi de căști VR, pot fi ascultate povești sonore despre ocupațiile de bază ale comunităților din cele două localități amintite și pot fi văzute secvențe de benzi desenate.

Utilizarea tehnologiei multimedia de ultimă generaţie în accesibilizarea patrimoniului etnografic din Muzeul ASTRA.
Muzeul ASTRA derulează în perioada 1 februarie 2020 – 31 ianuarie 2022 proiectul Utilizarea tehnologiei multimedia de ultimă generaţie în accesibilizarea patrimoniului etnografic din Muzeul ASTRA (CALL01-3), finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, APELUL Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate.
FOTO Bogdan Bucur: Vă recomand experiența VR din Muzeul ASTRA

Comentariile sunt închise.