Foto – Echipa de robotică Gear Maniacs Junior de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” s-a calificat pentru etapa națională a Concursului FIRST LEGO League

Echipa de robotică Gear Maniacs Junior a Colegiului Național Samuel von Brukenthal din Sibiu a participat în 17 februarie 2024 la Concursul FIRST Lego League Challenge, etapa regională, desfășurată la Oradea, unde a obținut mai multe premii în baza cărora echipa s-a calificat la etapa națională, care va avea loc la Brașov, în data de 2 martie 2024.

Concursul FIRST LEGO League introduce conceptul STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Maths) copiilor cu vârste între 4 și 16 ani, prin învățare practică, distractivă și palpitantă.

În urma parcurgerii tuturor etapelor de concurs, Gear Maniacs Junior a fost desemnată de juriu drept cea mai bună echipă, și care are cel mai bun spirit de echipă. Totodată, proiectul de inovare creat și prezentat, respectiv aplicația Bruk ArtHub (https://arthub.brukenthal.ro/) a obținut locul al II-lea. Pe această platformă elevii de la ”Bruk” au posibilitatea să încarce materiale multimedia din sfera artelor pentru a le face cunoscute colegilor și publicului larg.

Nu în ultimul rând, membrii echipei sibiene au obținut locul a III-lea pentru proiectarea ingenioasă a unui robot, care a executat numeroase misiuni programate de elevi.

De la începutul anului școlar 2023-2024, echipa Gear Maniacs Junior a făcut tranziția de la EV3 Classroom către MicroPython și GitHub pentru programarea și colaborarea mai eficientă în proiectele lor de robotică. Elevii au dezvoltat un algoritm de poziționare precisă a robotului pe harta de joc și au îmbunătățit mobilitatea robotului, prin implementarea unei curele și a unui design mai compact.

”A fost o experiență deosebită pentru întreaga echipă, probele parcurse fiind pline de provocări și emoții puternice, aspecte care ne-au demonstrat nouă și juriului că suntem o echipă unită și ținem cont de valori precum respectul reciproc, empatia, comunicarea. M-am bucurat din suflet pentru implicarea și dăruirea elevilor la probele susținute și pentru rezultatele bune cu care au fost răsplătiți”, a mărturisit prof. coordonator Mihaela Hadăr. „Sperăm ca și la etapa națională să ne întoarcem cu rezultate notabile”,  a afirmat prof. coordonator Anca Irimină.

Echipa Gear Maniacs Junior a fost înființată în pandemie, la inițiativa unui elev din Colegiul Brukenthal și a doamnei profesoare Delilah Florea, avându-l ca team leader pe  Alexandru Sofonea, pe atunci elev în clasa a VII-a.

Printre acțiunile publice desfășurate de Gear Maniacs Junior se numără Proiectul ROBOSCHOOLS, susținut în cadrul participării la Maratonul Internațional Sibiu 2023, proiect pe care membrii echipei l-au prezentat în mai multe școli sibiene, ”alfabetizând” astfel tehnologic alți elevi, cărora le-au dezvăluit din tainele roboticii, apelând inclusiv la spiritul ludic, prin organizarea mai multor meciuri de fotbal cu roboții în sălile de clasă.

 

 

 

 

Comentariile sunt închise.