Stiri Si Informatii

Foto: Părinții copiilor cu dizabilitați și adulții cu dizabilități au ieșit în stradă!

284

Părinții copiilor cu  dizabilități  au ieșit în stradă, vineri, 8 februare, începând cu ora 10, în Piața Mare din Sibiu, și în 18 județe din țară să conteste Proiectul de Buget aferent anulul 2019 să ceară modificarea acestuia.

În jur de 100 de sibieni s-au strâns în acestă dimineață în Piața Mare, la un protest pașnic împotriva proiectului de buget aferent anului 2019, la care cheltuielile  pentru salariile asistenților personali, indemnizațiile de creștere a copilului cu dizabilitpți, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilități le este alocat BUGET ZERO, fiind lăsate pe seama autorităților locale.

„Ceea ce ne nemulțumește pe noi este faptul că cei din Guvern vor să lase în seama primăriilor plata persoanelor cu dizabilități, ceea ce este imposibil deoarece suntem foarte mulți pe plan local. Acest lucru ar înseamna să nu mai vină banii la timp, să rămână familile fără venituri. Nu exită accesibilizare nici în mijloacele de transport, cu greu ne ridicăm în ele. De asemenea, mai întâmpinăm probeleme la borduri sau la pantele de intrare în anumite instituții.”, a spus Doina Coroian.

Protestatarii au avut pancarde cu mesajele: „Și noi Contăm! În stradă pentru cei vulnerabili! Dizabilitate la bugetul central!

Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii și adulții cu dizabilități și famillile lor fără garanții și în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire.

 

Comentariile sunt închise.