FOTO- VIDEO Fotbalul ia amploare în Comuna Șura Mare

În Comuna Șura Mare sunt foarte mulți copii, adolescenți și tineri talentați. Trebuie doar să privim mai atent în jurul nostru. Un astfel de exemplu sunt și cei 108 copilași ai familiei ACS Athletic Șura Mare, care vin zi de zi la antrenamente indiferent de condițiile meteo, de starea lor de spirit, de oboseală… își fac loc în program și pentru fotbal.
Din anul înființării, mai exact anul 2009, ACS Athletic Șura Mare a încercat să crească an de an anjugând la ora actuală să numere 108 jucători, 90 dintre aceștia fiind legitimați și ne bucurăm să vă spunem că din lot fac parte și 17 jucătoare la care cel mai probabil se vor adăuga încă 5 sau 6 fete pe care le vor transfera de la FC Hermanstadt. Categoriile de vârstă din care fac parte sportivii șureni sunt Under 8, Under 10, Under 12, Under 13, Under 14, Under 17, dar și o categorie de fotbal feminin – Under 15. Cel mai mic fotbalist este Fișcăleanu Răzvan  – 5 anișori, iar cel mai mare este Benson Alexander, categoria de vârstă 2006, portarul grupei U17.
Sportivii noștri beneficiază de tot sprijinul și atenția antrenorilor (”coach” așa cum le spun „micii” fotbaliști cu aspirații mari) Dorin Ursu (U14 și U17), Sorin Clej (U15 feminin), Cândea Vlad (U8), Mezei Sergiu (U10), Bucșe Iosif (U12), Florea Darius (U13) și Fred Benson (cel care este antrenorul portarilor) Din această lună li se va alătura și antrenorul Drașovean Delin. Fericirea supremă este exprimată de fiecare dată pe chipurile micuților care marchează, datorată acestui miracol permanent care este golul, dar și lacrimile care curg pe obraji după înfrângeri, așa cum s-a întâmplat în această toamnă când fotbaliștii categoriei de vârstă Under 13 au pierdut finala județeană a Cupei Satelor, competiție sportivă unde au ieșit în primăvara acestui an vicecampioni.
Pe parcursul anului 2022 copiii din comuna Șura Mare au arătat în cadrul turneelor la care au participat bucuria de a juca fotbal de plăcere, cu nevinovăție și nonșalanță, de dragul mingii care se rostogolește în plasa adversă. De la înființare și până acum jucătorii ACS Athletic Șura Mare au reușit să obțină premii importante și să așeze comuna Șura Mare pe harta sportivă a țării, deoarece au intrat în vizorul cluburilor mari care îi caută pentru jucătorii talentați. Spre exemplu, Pavel Huzu și Sebastian Crîmu au fost convocați pentru a participa la acțiunea de selecție a Campionatului Național U12, Faza Finală, ediția 2022, organizată de FRF.
Jucătorii Athletic Șura Mare au simțit pulsul fotbalului mare la partida dintre România U21- Spania U21. 40 dintre copiii echipei ACS Athletic Șura Mare au avut ocazia de a cunoaște, interacționa cu jucătorii României U21, dar și cu cei ai Spaniei la evenimentul sportiv organizat recent pe stadionul Cluj Arena. Au avut acces pe teren și la vestiare, au pus tot felul de întrebări organizatorilor, au vizionat meciul din sectorul VIP susținând frenetic echipa națională.
De asemenea, la împlinirea vârstei de 1 an, un an de când Pizza Venezia ajunge în casele dumneavoastră, reprezentanții pizzeriei au scos un nou sortiment de pizza, intitulat Pizza Athletic. Noul produs care poartă numele clubului sportiv ACS Athletic Șura Mare conține blat, sos pizza, mozzarela, șuncă și porumb.
Vă prezentăm câteva dintre cele mai importante competiții unde copiii comunei Șura Mare au fost pe podium:
Turneul Cristian Winter Cup
Elevii ACS Athletic Șura Mare au reușit să învingă gruparea CSC Cristian, scor 3-1, pentru șureni au marcat Sergiu Popența (2 goluri) și Denis Mohanu (tânărul sportiv, care a înscris într-o zi foarte importantă pentru el, de ziua sa de naștere) în cadrul Turneului Cristian Winter Cup. „Meci frumos în care copii noștri au intrat conectați la joc, și-au respectat sarcinile din teren, am jucat ceea ce am pregătit la antrenamentele dinaintea turneului, rezultatul fiindu-ne favorabil la final. A fost un turneu benefic pentru toate echipele participante, bine organizat și îi felicit pe această cale pe cei implicați acolo la Cristian, unde se întrevăd să se întâmple lucruri frumoase pentru iubitorii de sport locali și nu numai!! Denis Mohanu care și-a sărbătorit cu un gol foarte frumos ziua de naștere! Iată ce înseamnă pentru copiii din comunitatea noastră, Athletic Șura Mare: o stare de spirit, care își poate pune amprenta asupra viitorului lor! De aceea, noi cei implicați în pregătirea lor trebuie să fim foarte asumați în ceea ce facem!, ne-a mărturisit Dorin Remus Ursu, unul intre antrenorii echipei.
Athletic Junior’s CUP, cel mai important eveniment sportiv, organizat în comuna noastră
Cea de-a treia ediție a competiției ”Atheltic Junior’s CUP”, cel mai important eveniment sportiv, a fost organizată în Șura Mare în perioada 10-12  iunie 2022. Peste 500 de sportivi (cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani) reprezentând 34 de echipe înscrise atât din județul nostru, cât și din alte județe ale țării și-au disputat trofeul. Noutatea acestei ediții a fost grupa dedicată exclusiv fetelor, fotbalul feminin luând foarte mare amploare în ultima perioadă, iar șurenii au avut echipe înscrise la toate categoriile. În cele 81 de meciuri micii sportivi (printre care și fete) au marcat peste 200 de goluri. Pe podiumul acestei competiții s-a situat echipa de fete a comunei noastre, iar cel mai bun portar al acestei categorii a fost Ana Ursu. „După cum bine se cunoaște, de câțiva ani buni la Șura Mare fotbalul este un fenomen social, fenomen pe care noi cei implicați am încercat mereu să îl ridicăm la nivelul de pregătire și de performanță al cluburilor mari ale județului și ale țării. Printre altele, așa a luat ființă turneul ,,Athletic Junior’s Cup” ajuns anul acesta la a treia ediție după cele din 2018, 2019 și doi ani de pauză din pricina pandemiei. A fost o ediție frumoasă, reușită zicem noi, care a aliniat la start peste 500 de copii reprezentând cele 34 de echipe înscrise în competiție.”, ne-a mărturisit Dorin Remus Ursu, antrenorul coordonator al echipei.
Turneul „Tălmaciu Junior`s Cup”
Fetele U13 ale echipei ACS Athletic Șura Mare s-au clasat pe locul II în prima ediție a turneului „Tălmaciu Junior`s Cup” Șurencele au jucat un fotbal bun, reușind în faza grupelor să învingă ASFC Tălmaciu cu 3-0, iar cu echipa din Agnita au terminat la egalitate, scor 1-1 situându-se pe locul 1. Elevele lui Sorin Clej au disputat finala împotriva echipei GT Sport Alba Iulia unde au remizat, scor 2-2, prin golurile înscrise de Cândea Briana și Troancă Ștefania. Din lotul echipei ACS Athletic Șura Mare au făcut parte: portari – Presecan Valentina, Ursu Ana, fundași – Stănilă Anamaria, Lăcău Denisa, Ursu Maria, mijlocași – Maier Ioana, Troancă Ștefania, Crișcă Ioana, Bailă Maria și atacanți – Huzoaică Ana, Cândea Briana, Hadăr Andra.
Turneul „Junior Cup Valea Aurie”
Grupa U10 ACS Athletic Șura Mare, antrenată de Sergiu Mezei, s-a clasat pe locul trei la turneul Junior Cup ”Valea Aurie” 2022, competiție organizată de către clubul F.C.SHARKS Sibiu.
Vicecampionii Cupei Satelor, ediția 2021/2022, faza regională
Echipele de fotbal ale comunelor Șanț din Bistrița-Năsăud, Șura Mare și comuna Dumbrăvița din județul Timiș, formate din jucători “Under 13” s-au confruntat pe terenul Arena Cindrelul Gura Râului, iar pe podiumul ediției din Cupa Satelor 2022 au urcat și jucătorii noștri, cei care au cucerit argintul. De asemenea, echipa noastră Under 13 a participat și în acest an la turneul Cupa Satelor, însă s-au oprit în faza județeană, fiind de neîvins până în partida cu CSC 1599 Șelimbăr, unde au remizat. Sportivii noștri s-au clasat doar pe locul al II-a de această dată, pierzând din cauza golaverajui (șelimbărenii au marcat mai multe goluri în partida jucată cu echipa comune Micăsasa)
Cupa Moș Crăciun
 ACS Athletic Șura Mare a avut sportivi înscriși la categoriile de vârstă  U8, U10, U12 și U13.
Cupa Crăciunului Ocna Sibiului 
Echipa noastră a avut fotbaliști înscriși la categoriile de vârstă  U8, U9, U11, U13, U15.

 

Vă prezentăm fiecare echipă:

  • Grupa U8, Antrenor Vlad Cândea 

 

  • Grupa U15 feminin, Antrenor Sorin Clej

 

  • Grupa U12, Antrenor Iosif Bucșe

 

  • Grupa U10, Antrenor Sergiu Mezei

 

  • Grupa U13, Antrenor Darius Florea 

 

  • Grupa U14, Antrenor Dorin Ursu

 

  • Grupa U17, Antrenor Dorin Ursu 

Comentariile sunt închise.