FOTO- VIDEO Jurnalista Adelina Constantin și-a lansat volumul de poezii „Ferestre spre lumină” la Sibiu, oraș despre care spune că „îl iubește foarte mult”

Literatura din țara noastră este de ceva timp mai bogată. Motivul? Este lansarea primului volum de poezii intitulat „Ferestre spre lumină”, semnat de jurnalista Adelina Constantin. Lansarea a avut loc weekendul trecut într-un cadru restrâns, dar prietenesc în foișorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. La eveniment au participat autoarea- Adelina Constantin, jurnalista Marina Bădulescu (cea care „a așternut” câteva gânduri despre colega sa de breaslă, Adelina, în prefața volumului, o prefață specială, o prefață care va putea fi folosită ca semn de carte), dar și Daniela Simionescu- președintele Asociației Domy Music Star și organizatorul Festivalului HermannstadtFest. Lansarea cărții a fost inaugurată printr-un program artistic pus în scenă de către artistele Clasei „Domy Music Star” și de chitaristele și chitariștii Grupului Folk „Balada”, coordonați de profesorul Daniel Vecsei.

 

„Ferestre spre lumină”- poezia care dă titlul primului volum de poezii

 

Înainte de lansare am aruncat o privire peste titlurile primului volum de poezie „Ferestre spre lumină”, scris de penița jurnalistei Adelina Constantin și vă prezentăm câteva dintre titlurile care ne-au atras atenția:

  • Ferestre spre lumină
  • Curcubeul meu
  • Macii iubirii noastre
  • Magia Deltei Dunării
  • Întrebări și răspunsuri neștiute

Jurnalista Adelina Constantin își lansează la Sibiu volumul de versuri „Ferestre spre Lumină”

 

Prefața cărții este de fapt semn de carte.

 

„Este primul volum de poezii (și, spun primul volum pentru că mai are poezii scrise și sunt convinsă că vor apărea și volumul II, respectiv volumul III) O cunosc pe Adelina de 26 de ani, la început am fost colege la Agerpres unde am lucrat împreună vreo 12 ani. Adelina a început să publice din poeziile sale și în publicațiile unde a lucrat de-a lungul timpului. Unele poeziile le știam și eu și mi-au plăcut foarte mult.  În mare parte dintre poeziile ei subiectul principal este iubirea în toate dimensiunile ei: iubirea pentru natură, iubirea pentru copii, iubirea pentru părinți, iubirea pentru țară, iubirea pentru neamul românesc. Am avut onoarea de a-i scrie prefața cărții, despre care credem că este o prefață atipică. Dacă o veți căuta la începutul cărții nu o veți găsi. Este sub formă de semn de carte, deoarece m-am gândit să fie ceva altfel decât deobicei. Dacă veți citi poezia care dă titlul volumului veți vedea că finalul spune cam totul: Trăiește, iubește, primește în fiecare clipă din viața ta lumina binecuvântată. Sunt convinsă că Adelina mai are mult de oferit prin poeziile pe care deja le mai are scrise sau le va mai scrie.”, a precizat Marina Bădulescu.

FOTO- VIDEO Jurnalista Adelina Constantin și-a lansat volumul de poezii „Ferestre spre lumină” la Sibiu, oraș despre care spune că „îl iubește foarte mult”
Marina Bădulescu

De asemenea, Marina Bădulescu a mărturisit audienței prezentă despre o întâmplarea pe care a avut-o cu autoarea cărții „Ferestre spre lumină” chiar în ziua în care se pregăteau pentru evenimentul de lansare al volumului. „Să vă spun un secret: Astăzi, la prânz a mai scris o poezie. Stând amândouă de vorbă, mi-a mărturisit că a mai scris ceva!”

Adelina Constantin a început să scrie poezii încă din copilărie, însă din păcate acele notițe s-au pierdut în negura timpului. Cu toate acestea, a redescoperit dragostea și pasiunea pentru poezii în anul 2000, atunci când a devenit mama primei sale fiice, Iulia. Mai multe poezii sunt dedicate celor două fiice, precum și soțului, iar una dintre acestea este intitulată „Iulia”. „Acest volum, Ferestre spre lumină va fi de fapt o trilogie. Ne-am gândit că ar fi bine să organizăm acest eveniment la Sibiu, deoarece iubim Sibiul. Dacă aveți plăcerea să citiți poeziile mele veți vedea că prin intermediul lor vreau să deschid în sufletele dumneavoastră măcar o ferestră către lumină. Adică, către frumos, către iubire, către natură, către stele, către soare.”, a spus Adelina Constantin.

FOTO- VIDEO Jurnalista Adelina Constantin și-a lansat volumul de poezii „Ferestre spre lumină” la Sibiu, oraș despre care spune că „îl iubește foarte mult”
Adelina Constantin

 

 

Comentariile sunt închise.