Gânduri la început de An Nou: Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu

Sibiul în Imagini își propune să vă prezinte reprezentanții instituțiilor publice, politicienii și primarii și dintr-o altă perspectivă. Ne dorim să descoperim împreună cu dumneavoastră OMUL din spatele funcției, unde fie a fost numit prin concurs fie ocupă funcția datorită votului cetățenilor. Continuăm seria articolelor jurnaliste, intitulată „Gânduri la început de An Nou”, și vă transmitem mesajul dirijorului Cristian Lupeș,  managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Vă invităm să ascultați muzica României de ieri și de azi, dar si să vedeți România de mâine. Avem șansa ca prin expoziția celor peste 200 de lucrări realizate de copiii Sibiului, să vedem ca printr-o fereastră, silueta unei societăți viitoare descrisă de cei ce o vor popula și transforma.

Exemplele contemporane ne prezintă din păcate, cu tragism, ce se întâmplă cu o societate necultivată. Lipsa de profesionalism, incapacitatea de autoevaluare sau iresponsabilitatea sunt din păcate constante ale vieții zilnice.

În același timp, actul cultural si limbajul universal al muzicii ne oferă constant iluzia vieții într-o societate ideală. De aceea contează concertul simfonic sau spectacolul de teatru și balet. Pentru această imersare în iluzia unei societăți civilizate.

Vă așteptăm în lumea noastră paralelă.

Comentariile sunt închise.