Gheorghe Ciutacu, bucătarul șef de la restaurantul Hotelului Ramada, a obținut medalia de argint la IKA Culinary Olympics în Stuttgart

Programată în perioada 2-7 februarie 2024 și găzduită de Stuttgart, Germania, IKA Culinary Olympics s-a remarcat de-a lungul timpului ca fiind cea mai prestigioasă și variată competiție culinară internațională din lume. Este locul în care echipele de bucătari profesioniști își expun măiestria în armonizarea ingredientelor, tehnicilor și prezentării. De aproape 125 de ani, acest concurs a servit ca platformă pentru lansarea noilor tendințe din gastronomie, prezentând arta culinară în cea mai elevată formă a sa. Din Sibiu  s-a remarcat Gheorghe Ciutacu, bucătarul șef de la restaurantul Hotelului Ramada, care a cucerit papilele gustative ale juraților, reușind să obțină medalia de argint.
„Felicitări Gigel Ciutacu! Suntem mândri de performanța dumneavoastră! Medalia de argint la Olimpiada de Gastronomie de la Stuttgart.”, transmit reprezentanții Hotelului Ramada Sibiu.

 

Distincții pentru participări individuale:  

  • Nina Rus- medalie de bronz;
  • Kenan Inci – medalie de bronz;
  • Florin Kiss- medalie de bronz;
  • Gheorghe Ciutacu – medalie de argint;
  • Vasile Spânu – medalie de argint;
  • Dalia Păduraru – mențiune, Alessandro Corradi – mențiune.

Total palmares România – 5 medalii de argint, 6 medalii de bronz si 4 mențiuni-locul 4.

IKA Culinary Olympics se distinge de alte competiții internațională prin atmosferă, experiențe memorabile, aducând laolaltă talente din întreaga lume la fiecare patru ani din 1900. Pe arena IKA își demonstrează abilitățile în fața unui juriu exigent, pregătind în același timp scena pentru inovațiile culinare emergente. Măsura succesului nu este dată doar de creativitate culinară și competență tehnică, ci și de angajamentul față de curățenie, sustenabilitate și lucrul în echipă, mai ales în probele în care colaborarea este esențială.

România a avut si anterior reprezentări remarcabile, echipele noastre demonstrând constant pasiune, dedicare și un nivel inalt de profesionalism, lucruri care au consolidat prestigiul țării noastre în cadrul competiției. La ediția din 2024, delegația României a fost alcătuită din membri ai Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România și chefi care au avut expunere anterioară la competiții internaționale.

 

Comentariile sunt închise.