Stiri Si Informatii

Hămbășenii au sărbătorit 182 de ani de la zidirea bisericii ,,Sf. Ier. Nicolae”

523

Zi de aleasă sărbătoare a avut loc în satul Hamba, în apropriere de orașul Sibiu, la doar 10 km distanță – când întreaga comunitate și-a sărbătorit cei ,,182 de ani de la zidirea locașului ortodox de cult” (1837-2019), închinat Sfântului Ierarh Nicolae, manifestare organizată prin străduința și purtarea de grijă a pr. Ioan-Remus Răsvan, parohul bisericii. Oamenii au răspuns pozitiv chemării păstorului lor și dorind să cinstească și mai mult această zi au venit îmbrăcați în haine naționale  pentru a lua parte la sărbătoarea bisericii.

Manifestările au început la Biserica ,,Sf. Ier. Nicolae” cu o seară înainte și anume prin slujba privegherii, și a continuat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, slujba parastasului pentru toți preoții slujitori ai Sfântului Altar dar mai ales pentru eroii satului. Au participat numeroși invitați (dascali si profesori, fii ai satului, etc.). Dintre aceștia îl amintim pe preotul Eugen Emil Beleuță (preot în Hamba între anii 1965-1973). Ca semn de apreciere Consiliul parohial i-a oferit în dar și un act de cinstire ca semn de recunoștință și aleasă prețuire pentru slujirea cu ,,timp și fără timp” după cum spune Sf. Ap. Pavel – în slujirea Bisericii. Din satul Hamba, părintele Eugen a păstorit mulți ani la Poiana Mărului (Brașov) și mai apoi la Săcele (Brașov) de unde s-a și pensionat. Cu aceeași râvnă duhovnicească și spirit – părintele, la cei 83 de ani împliniți – a înfrumusețat prin amintirile sale – întreaga suflare a satului.

Cu ocazia acestui eveniment a fost relansată lucrarea ,,Satul Hamba sau în vecinătate cu Hristos”, și s-a oferit în dar fiecărui credincios revista parohiei sub genericul: 182 de ani de la zidire (1837-2019). În cea de-a doua parte a evenimentului – a avut loc o mică agapă și un concert de pricesne și cântări populare, specifice zonei, interpretate de Laura Prisacă.

Sursă  Mitropolia-Ardealului. Ro

Comentariile sunt închise.