Stiri Si Informatii

Infracțiuni la regimul rutier

103

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 23,30, în comuna Blăjel, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe DC 17.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că la volan se află un tânăr în vârstă de 17 ani, din comuna Bazna, sat Boian, care nu deține dreptul de a conduce, autoturismul este neînmatriculat, iar numărul de înregistrare aplicat pe mașină este unul fals.

Pe numele tânărului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, respectiv conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar pe numele proprietarului autovehiculului, unchiul celui aflat la volan, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de încredințare, bărbatul oferindu-i mașina spre a fi condusă pe drumurile publice deși cunoștea faptul că nepotul său nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

La data de 28 martie a.c., în jurul orei 19,30, pe strada Semaforului din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un șofer în vârstă de 31 de ani, din județul Vâlcea. 

Deși testarea a rezultat într-o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal. 

 

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 23,30, în localitatea Șeica Mare, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 141A de către un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Șura Mare.

Din verificările efectuate, a rezultat că șoferul nu deține dreptul de a conduce, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 01,30, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Viitorului de către un bărbat în vârstă de 21 de ani, din Ocna Sibiului.

Polițiștii au constatat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a refuzat recoltarea de probe biologice, pe numele său fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

De asemenea, pe numele proprietarului mașinii, s-a deschis dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană despre care cunoaște faptul că nu deține acest drept.

Comentariile sunt închise.