Stiri Si Informatii

Întâlnire cu Astrid Fodor la Zilele Vecinătății în cartierul Terezian

47

Fundația Comunitară Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu invită locuitorii cartierului Terezian la o întâlnire cu primarul municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor, marți, 24 septembrie, începând cu ora 17:00, la Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu, în cadrul programului Zilele Vecinătății 2019.

Obiectivele întâlnirii sunt de a aduce în atenția Primăriei problemele specifice ale cartierului și ale locuitorilor săi, a descoperi împreună posibile soluții, dar și de a prezenta publicului programele de investiții derulate în ultima perioadă, precum și proiectele aflate în diferite stadii de implementare sau proiectare. Este încurajat astfel contactul direct dintre autoritățile publice locale și cetățeni și implicarea constructivă a locuitorilor cartierului în viața orașului.

În continuare, sibienii din Terezian sunt încurajați să contribuie pe parcursul weekendului la activități legate de înfrumusețarea și cunoașterea cartierului, în cadrul Zilelor Implicării, parte din Zilele Vecinătății 2019:

  • Vineri, 27.09, ora 17:30: Ghid de sibian – Prezentări despre încărcarea alertelor în Sibiu City App, cum să gestionezi mai eficient o asociație de proprietari, bugetare participativă, stadiile de viață ale unui proiect de infrastructură, colectarea selectivă. Întâlnirea va avea loc la magazinul Simpa de pe Str. Gladiolelor;
  • Sâmbătă, 28.09, de la  ora 10:00: Curățenia de toamnă – Împreună cu Let’s Do It Romania, ne mobilizăm pentru a curăța și a face Terezianul mai frumos. Sibienii sunt așteptați în Parcul de pe Strada Lungă unde vor primi mănuși, saci pentru gunoaie, foarfece și alte instrumente pentru curățenia de toamnă. Policolor va oferi vopseluri pentru un cartier mai colorat;
  • Duminică, 29.09, orele 11 și 17:00: Tur ghidat al cartierului – Alături de ghidul Adela Dadu, facem o plimbare prin istoria și locurile cunoscute și mai puțin cunoscute Terezianului. Durată tur: 1,5 ore.

 

Despre Zilele Vecinătăţii

Zilele Vecinătății 2019 își propun să cerceteze identitatea micro-comunităților din aria cartierului Terezian, să activeze spiritul comunitar al locuitorilor și apoi să-i răsplătească pentru implicare cu câteva zile de sărbătoare. Astfel, programul este structurat în:

Zilele Cunoașterii (15.07-10.11): pe rând, echipa Fundației Comunitare Sibiu  va încerca să cunoască mai bine și să înțeleagă cum funcționează cartierul și ce leagă locuitorii din zonă, unde își petrec timpul, ce dorințe și pasiuni au ei sau cei care stau cea mai mare parte a zilei aici. Nu în ultimul rând, la întâlnirea cu autoritățile vor fi abordate teme precum planurile privind cartierul și nevoile care mai există.

Zilele Implicării (27-29.09): în cadrul acestora locuitorilor din Terezian și prietenilor acestora li se propune să iasă la curățenia de toamnă în jurul blocului sau în spațiile publice din cartier, ca în vremurile nu chiar atât de îndepărtate, și, de ce nu, să rămână la o poveste și o gustare după ce au terminat treaba; vor fi provocați să redescopere Terezianul în cadrul unor tururi ghidate sau li se vor prezenta modurile în care pot îmbunătăți viața cartierului, folosind diverse aplicații puse la dispoziție de către Primărie.

Zilele Sărbătorii (04-06.10): după un weekend de muncă, strada Gladiolelor va fi transformată în zonă de sărbătoare și povești, cu activități pentru toate vârstele și gusturile. Vor exista: zonă de picnic urban cu mâncare și voie bună (atât cu bunătățuri aduse de organizatorii evenimentului, cât și de locuitori), bătălii pentru cea mai bună zacuscă, varii activități sportive, ateliere și spectacole pentru copii, deja tradiționalele concursuri de mașinuțe, muzică faină și seri de film în aer liber.

Conceptul inițial al proiectului a fost dezvoltat de Asociația Pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) începând cu 2014 și implementat în o serie de cartiere (Hipodrom, Vasile Aaron, Valea Aurie etc.). Printr-un parteneriat cu AIOS pentru păstrarea know-howului în proiect, Fundația Comunitară Sibiu își propune să continue și să îmbunătățească această tradiție la Sibiu.

Zilele Vecinătății în cartierul Terezian este organizat în 2019 de Fundația Comunitară Sibiu alături de partenerul principal wenglor România și este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității. Partenerii și sponsorii care s-au alăturat demersului sunt: Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Asociația Joy Sibiu, Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului, Asociația Artografica, Biblioteca Județeană Astra, Decathlon, Flaro, Simpa, Policolor, Questo, Asociația Voluntarilor Invictus, Sala Transilvania.

 

Fundația Comunitară Sibiu este un finanţator privat local ce identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind, astfel, la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate şi distribuite prin intermediul granturilor. 

 

Comentariile sunt închise.