Stiri Si Informatii

Iohannis: România intră în carantină totală

Klaus Iohannis: Restricțiile de călătorie devin obligatorii

Președintele Klaus Iohannis, a declarat după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din cabinet, că vor fi introduse noi restricții pentru cetățeni.

De mâine, românii nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgențe, aprovizionare curentă, sau pentru a merge la serviciu. Președinele a precizat că persoanele peste 65 de ani nu mai au voie deloc să iasă din casă. Armata va sprijini poliția pentru a asigură respectarea măsurilor, iar în cazul persoanelor aflate în carantină sau izolare vor fi folosite dispozitive electronice, astfel încât să poată fi controlate.

Se vor introduce noi restricții în sensul în care ce a fost până acum o recomandare, devine o obligație. Stăm acasă. Oamenii pot să iasă din casă pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumpărăturile de pe o zi pe alta.

Restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a anunțat concluziile după ședința de evaluare, cu premierul Orban și miniștrii de Interne și al Sănătății, privind felul cum autoritățile au gestionat epidemia de coronavirus.

“Am evaluat situația care după cum știm cu toții devine din ce în ce mai complexă Am disutat măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirii Ce a fost până acum devine obligatoriu”, a declarat Klaus Iohannis, 

Comentariile sunt închise.