Stiri Si Informatii

Judecâtoria și Tribunalul Sibiu nevoite să părăsească și sediul de pe Calea Dumbravii

284
De la jumătatea lunii mai, Judecătoria Sibiu trebuie să părăsească clădirea de pe Calea Dumbrăvii, și să urmeze procedura de licitație pentru altă clădire. În trecut având sediul pe  Bulevardul Victoriei, odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a clădiri au fost transferați pentru o perioadaă scurtă în Gușterița, la Balanță, dar nici acolo nu au stat mult și au fost mutați provizoriu, pe Calea Dumbrăvii, în imobilul ce aparține Ministerului Apărări. Judecătoria Sibiu și Tribunalul s-au plimbat în ultimii ani cu mobila prin Sibiu, ca funcționarii nimănui. Toate astea se întâmplă datorită  celor  ce ar trebui să reabiliteze clădirea Palatului de Justiție care amână an de an lucrările.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 380/2014, s-a aprobat transmiterea pe o perioada de 5 ani a unei părţi dintr-un imobil, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Ministerului Justiţiei, în vederea desfăşurării activităţilor specifice ale Tribunalului Sibiu şi Judecătoriei Sibiu.

Termenul de transfer al administrării imobilului expiră la data de 19.05.2019.În ce priveşte prelungirea acestui termen, Ministerul Justiţiei a transmis Ministerului Apărării Naţionale solicitări repetate privind formularea acordului de prelungire a perioadei de transmitere în administrare până în anul 2023 a imobilului şi promovarea actului normativ cu acest obiect de reglementare.

La data de 08.02.2019, Ministerul Apărării Naţionale a comunicat Ministerului Justiţiei faptul că nu poate da curs acestei solicitări deoarece, în contextul punerii în aplicare a Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privitoare la înfiinţarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud Est – garnizoana Sibiu, amplasamentul pe care este situat imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Tribunalul Sibiu şi Judecătoria Sibiu va face obiectul unor lucrări de reabilitare.

Pentru rezolvarea situaţiei imobiliare a celor două instanţe, având în vedere răspunsul comunicat de Ministerul Apărării Naţionale, Tribunalul Sibiu, cu acordul Ministerului Justiţiei, urmează să iniţieze procedura de licitaţie publică prin care să fie desemnat noul spaţiu în care să îşi desfăşoare activitatea Tribunalul Sibiu şi Judecătoria Sibiu.

Comentariile sunt închise.