Jurnalul de Bruxelles al lui Dan Barna- campania Euro 2024, inflație, schimb de bune practici

„Cum putem să reducem inflația și să atenuăm efectele acesteia asupra economiei și asupra costului vieții noastre de zi cu zi?” este una dintre întrebările pe care deputatul sibian, Dan Barna, le-a adresat la Bruxelles în cadrul unui grup de lucru pe care îl coordonează în cadrul ALDE Europe, alcătuit din politicieni și specialiști din statele europene.
„Întâlnirea a avut loc la Bruxelles și am discutat cu cifrele în față abordările pe care le-au aplicat diferitele state europene în criza energetică și lupta cu inflația. Construim în cadrul ALDE Europe o bază de date, soluții și exemple de bune practici, respectiv măsuri care trebuie evitate în combaterea inflației pornind de la experiențele și pățaniile diverselor guverne. Îi mulțumesc totodată și colegului meu Cristian Seidler. pentru participare și pentru contribuția valoroasă la discuție.
Este o linie fină între propuneri populiste de moment care adâncesc sau rostogolesc criza și soluțiile liberal sustenabile. România are astăzi, prin contribuția majoră a USR, Programul Național de Redresare și Reziliență care cuprinde exact astfel de măsuri și reforme care pot contribui la reducerea inflației.
Vorbim despre reducerea cheltuielilor statului, reducerea taxării muncii și creșterea investițiilor, mai ales din fonduri europene. Pe scurt, disciplina fiscal-bugetară și respectarea angajamentelor luate în ceea ce privește investițiile condiționate de implementarea reformelor cuprinse în PNRR reprezintă singura cale de stabilizare economică.
Dinspre Guvernul scumpirilor vedem însă un refuz încrâncenat de a face orice reformă, renunțarea sau blocarea investițiilor și încercare de a băga și mai adânc mâna în buzunarele românilor pentru a-și finanța dezmățul bugetar.”, transmite deputatul Dan Barna prin intermediul paginii sale de Facebook.
Jurnalul de Bruxelles a lui Dan Barna- campania Euro 2024, inflație, schimb de bune practici

Comentariile sunt închise.