Klaus Iohannis: Din 8 februarie se deschid majoritatea școlilor

Klaus Iohannis a declarat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni,

 că decizia de redeschidere a școlilor va fi descentralizată, iar școlile se vor redeschide în funcție de contextul epidemiologic din plan local.
Unitățile de învățământ vor fi încadrate în 3 scenarii:
Scenariul verde – toți elevii vor merge la școală;
Scenariul galben – elevii din ciclul primar și din clasele terminale se vor întoarce la școală;
Scenariul roșu – doar elevii din învățământul primar vor merge la școală fizic.

Klaus Iohannis:

„Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, cu ministrul Sănătății, tema discuției: deschidem sau nu deschidem școlile. Pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă.

Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile din ultimele săptămâni.

În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță. În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă la școală doar ciclul primar și copiii de la grădiniță. Restul nu mai merg la școală.

Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online.

Toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă lucrurile nu se schimbă grav.

Se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri de restricție rămân în vigoare

În 2 februarie vom face o re-evaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată pe 2 februarie

În cazul universităților, fiecare universitate va decide, având în vedere autonomia universitară”, a declarat Klaus Iohannis, după o ședință la Palatul Cotroceni

Klaus Iohannis: Din 8 februarie se deschid majoritatea școlilor

mai multe știri pe www.sibiulinimagini.ro

Comentariile sunt închise.