Klaus Iohannis: Suntem în valul doi al epidemiei | România este într-o fază de „răspândire galopantă” a noului coronavirus.

Klaus Iohannis îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de siguranță, avertizând că România este într-o fază de „răspândire galopantă” a noului coronavirus. Mesajul a fost transmis în urmă cu puțin timp prin intermediul unei conferințe de presă.

Vă redăm principalele declarații de presă ale președintelui României:

Vedem o creștere îngrijorătoare la nivelul tuturor indicatorilor relevanți pentru epidemia de COVID-19 în România. Gradul de ocupare a paturilor la ATI riscă să atingă în curând un prag alarmant. În ciuda eforturilor uriașe ale medicilor, prea mulți români pierd zilnic lupta cu acest virus. În spatele statisticilor seci se află familii îndurerate și o suferință profundă.

Suntem în valul doi al epidemiei și este imperativ să inversăm acest trend negativ. Nu trebuie să intrăm în panică, însă este un act de maximă transparenţă să comunicăm toate detaliile. Doar înțelegând corect imaginea de moment, putem depăși cu bine, împreună, această criză fără precedent. Fără un efort colectiv, va fi însă imposibil să reușim!

Fac din nou apel la cetățeni să fie prudenți și să respecte cu strictețe toate reglementările în vigoare. Sunt lucruri simple, pe care le putem face fiecare dintre noi, precum purtatul măștii în public, indiferent dacă sunt spații închise sau nu.

Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor și imposibilitatea de a mai trata cazurile severe. Am cerut evaluarea în timp real a paturilor de la ATI și pregătirea și pentru situații mai grave.

Știu cât de grele și epuizante au fost aceste luni, în care viața noastră s-a schimbat radical. Restricțiile sunt doar de moment, însă viețile celor dragi nouă nu le mai putem aduce înapoi. Experiența din ultimele luni arată clar că situația poate fi ținută sub control prin respectarea normelor sanitare. Acum avem mult mai multe informații medicale despre virus, iar autoritățile se adaptează permanent și învață, inclusiv din propriile greșeli, pentru a lua măsurile necesare.

Să nu ne amăgim singuri, această etapă nu va trece de la sine. O vom depăși doar respectând cu stricteţe regulile și încuranjându-i pe cei de lângă noi să facă la fel. Suntem o națiune puternică și trebuie să o dovedim din nou!

Comentariile sunt închise.