La 21 de ani de la punerea în funcțiune, Sala Transilvania primește vestea privind modernizarea

Sibiul are nevoie de spații de competiții, de săli de pregătire, în general de acest tip de infrastructură. La inițiativa lui Adrian Bibu (directorul Sălii Transilvania) și cu susținerea Danielei Cîmpean (președinta Consiliului Județean Sibiu), Sala Transilvania va avea săli de pregătire, o creștere a numărului de locuri, o nouă sală, alăturată, fără tribune, adaptabilă evenimentelor sportive și nu numai, o parcare subterană, căi de acces moderne direct în zona tribunelor, practic va beneficia de o adevărată refacere.
Vicepremierul României, Raluca Turcan, a asigurat administrația județeană de susținerea sa, de data această pentru un proiect care va fi propus spre finanțare Companiei Naționale de Investiții. Proiectul este inițiat de directorul Sălii Transilvania, Adrian Bibu și vom asista, practic, la o modernizare complexă și de proporții a Sălii Transilvania. Pentru acest demers Consiliul Județean Sibiu a alocat deja sumele necesare actualizării Studiului de Fezabilitate.
La 21 de ani de la punerea în funcțiune, Sala Transilvania are nevoie de intervenții majore, iar ceea ce propune Adrian Bibu presupune obținerea unui număr suplimentar de funcțiuni (săli de pregătire), o creștere a numărului de locuri, o nouă sală, alăturată, fără tribune adaptabilă evenimentelor sportive și nu numai, o parcare subterană, căi de acces moderne direct în zona tribunelor și multe altele. Vom asista, practic, la realizarea unui nou edificiu printr-o operațiune de modernizare amplă a celui existent. Am încredere că pasiunea pe care echipa Sălii Transilvania a pus-o în acest proiect, dar și determinarea noastră, a Consiliului Județean Sibiu, de a susține parteneriatul cu instituțiile guvernamentale, au puterea de a face în câțiva ani realizabil acest demers atât de necesar pentru județul Sibiu.”, a spus Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Un studiu inițial de fezabilitate cu privire la acest obiectiv a fost deja depus la Compania Națională de Investiții, însă Sala Transilvania și Consiliul Județean Sibiu sunt în faza de actualizare a documentului cu toate noile funcțiuni.
„Am primit, în numele echipei Sălii Transilvania, încurajările vicepremierului României, Raluca Turcan și ale președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean în legătură cu proiectul de modernizare și extindere a Sălii Transilvania. Trebuie să recunosc că toți colegii mei și colaboratorii noștri au lucrat mult la acest demers, plecat de la ideea că Sibiul merită condițiile cele mai bune pentru sport. Sunt peste 20 de ani de la construcția Salii Transilvania și este limpede că schimbările majore nu se pot obține decât prin intervenții majore. Studiul de fezabilitate inițial pentru modernizare a fost depus la Compania Națională de Investiții. Acum suntem in faza de a actualiza acest studiu prin includerea de elemente suplimentare. Doamna președintă Daniela Cîmpean ne-a susținut și avem alocate sumele necesare actualizării. Practic, ne dorim obținerea unui număr suplimentar de funcțiuni (săli de pregatire pentru diferite sporturi), creșterea numărului de locuri, o nouă sală, alăturată, fără tribune adaptabilă evenimentelor sportive și nu numai, o parcare subterană,căi de acces moderne direct in zona tribunelor, dar si alte schimbări. De îndată ce documentatia va fi completa, o vom prezenta public în detaliu.”, a menționat Adrian Bibu, directorul Sălii Transilvania.

Comentariile sunt închise.