Stiri Si Informatii

La Crucea Roşie Sibiu s-a înfiinţat Centrul EGAL

De la începutul lunii noiembrie, la Crucea Roşie Sibiu funcţionează un nou program social: afterschool social pentru copii provenind din familii vulnerabile, program care se numeşte Centrul EGAL.

Centrul E.G.A.L. înseamnă Educaţie, Generozitate, Abilitaţi si Libertate pentru copiii care au nevoie de şanse egale la o viaţă normală.

Crucea Roşie Română a pus bazele a patru centre de zi – numite centre E.G.A.L. in cele mai sărace zone din ţară: Babadag, Botoşani, Craiova şi Lupeni.

Centrele de zi susţinute de Crucea Roşie Romana încearcă sa le arate acestor copii nevoiaşi adevărata normalitate. Arătându-le că viaţa poate fi bună, acestor copii li se oferă optimism şi o viziune corectă despre viaţă.

La Sibiu am început cu un grup de 4 copii din clasa 0 si clasa I din cadrul Şcolii Gimnaziale nr 2 din Sibiu. Doamna Directoare Simona Greavu şi doamnele profesoare au identificate câţiva copii provenind din familii vulnerabile şi le mulţumim pe această cale pentru implicare şi disponibilitate.

Copii vin la sediul nostru în fiecare marţi şi vineri, după finalizarea orelor şi înainte de a începe pregătirea temelor, le oferim prânzul dar şi prăjituri asigurate de prietenii noştri de la cofetăria Culinarte.

La acest proiect ne ajută voluntarii noştri care sunt studenţi dar şi personalul administrativ de la birou care s-a ataşat deja foarte mult de cei mici. Se lucrează “unu la unu”, adică un reprezentant al Crucii Roşii Sibiu se ocupă de un singur copilaş pentru eficienţa acestui program.

Pe lângă pregătirea temelor şi masa, încercăm să-i ajutăm pe cei mici cu rechizite, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte dar şi cu alimente neperisabile.

Momentan centrul nostru pentru copii este finanţat de Filiala Passau a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din Germania.

Raluca Morar,

Director, Crucea Roşie Română, Filiala Sibiu

Comentariile sunt închise.