Stiri Si Informatii

Lecție de viață de la sibienii Diana și Radu Iamandi | realizează viziere pentru Eroii din Linia Întâi

1.308

Pandemia de COVID-19 a devenit o provocare mondială în continuă creștere reprezentând un risc pentru populație dar și pentru cadre medicale, angajați ai MAI, ISU și tot personalul implicat în combatarea acestui virus. Știm despre sibieni că sunt oameni săritori și de ajutor, care se implică când vine vorba de semenii lor. Recent, frații Diana și Radu Iamandi, alături de voluntari inimoși au demarat o campanie caritabilă prin intermediul căreia confecționează viziere pentru Eroii din Linia Întâi.

„Totul a început prin câteva postări/etichetări pe grupul Vă Ajutam din Sibiu. După care ne-au contactat cei de la Medicina Legală, lucru care ne-a impulsionat să începem. Lucrăm cot la cot cu echipa națională de sub umbrela viziere.ro. Noi i-am contactat pe ei și ne-au instruit cu tot ce aveam nevoie. O mare parte dintre cei din Bucuresti ne sunt prieteni sau amici de breaslă. Astfel, ne-am coordonat super bine.”, a spus Radu Iamandi pentru Sibiul în Imagini.

Oricine vrea să li se alăture proiectului pot face acest lucru prin înscriere  la acest link, intră AICI.  Intervalul de lucru este zilnic în intervalul 12:00-17:00, respectiv 17:00-22:00, voluntarii lucrând câte opt pe tură.  Până la momentul realizării acestui material „creatorii vizierelor” au realizat 1600 de viziere dintre care 800 au fost și predate, dar cererile vin pe bandă rulantă.

Raport pentru prima zi:- 62.5 mp de folie achiziționată (pentru 500 de viziere)- 120 de bucăți făcute, 35 deja predate (+30)- 7 voluntari2 minute durează tăierea pentru o vizieră. Banda de prindere nu apare în clip. Încercăm să optimizăm.Update la ora 1:15:Am reușit să ducem 30 de bucăți la Spitalul Militar.

Publicată de Diana Iamandi-Gido pe Marţi, 24 martie 2020

„Raport pentru a 3-a zi: 450 de viziere predate la: Serviciul de Ambulanta, la mai toate sectiile din Spitalul Judetean, la Spitalul Militar, CFR, Pediatrie, Politia Transporturi, Actiuni Speciale, Protectia Copilului, Ambulanta Agnita, doctori/pompieri/politie Miercurea Sibiului; 200 de viziere predate medicilor de familie, distribuite de catre cei de la Pompieri; folie pentru inca ~1100 de viziere primita de la “un grup de Oameni”; multe capsatoare de la Alexia Copy Center; receptionate zeci de cereri pentru vizier și 11 voluntari. Mulțumesc tuturor care faceti să fie bine!”, este concluzia Dianei Iamandi la finele zilei de ieri.

Dacă nu te poți alătura Dianei și lui Radu, dar lucrezi într-un domeniu în care în aceste momente ai avea nevoie vizier, tinerii noștri te sfătuiesc cum îți poți crea acasă. Ai nevoie doar de foarfecă, capsator și folie PCV, pe care o poți ridica de la atelierul de pe strada Nicolae Teclu, Nr. 29. „Vizieră improvizată cu o foarfecă, un capsator și folie PCV. Cine vrea să-și facă acasă, să vină să ridice folia din Sibiu, str. Nicolae Teclu 29 (în curte cu spălătoria auto), cu un apel în prealabil 0741420844. Folia se va da la rolă, cât e nevoie și va fi tăiată de fiecare în parte acasă (date personale necesare la predare)”, a scris tânăra, pe contul său de Facebook.

Viziere.ro au prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt ușor de procurat. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută va fi gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție.

Cererile pentru viziere se fac pe viziere.ro, sau SMS la 0741420844 cu detalii (nume, telefon, instituție și numar de viziere.
Vizierele vor fi distribuite de cei de la ISU )

Inițiativa „creatorilor de viziere” a trecut granițele României, idea fiind preluată și de semenii noștri din Republica Moldova. „La 10:40 a sosit un anunț de la voluntarii viziere.ro: FELICITĂRI! Pentru cine n-a văzut, ne-am extins și în Moldova, grație vouă tuturor, care ați făcut ca mișcarea aceasta să aibă un impact atât de mare și din “vorbă în vorbă” s-a ajuns și la ei, iar astăzi pornesc cu toate motoarele producția și organizarea pe Chișinău. viziere.md și contact@viziere.md prima cerere: Institutul de Medicină Urgentă, Chișinău. Potrivit  doctorului Mihai Ciocanu, acolo se pregătește spitalul pentru internarea cazurilor grave cu COVID-19. Frații noștri de peste Prut au nevoie de 5000 ecrane de protective.”, este postarea Dianei Iamandi-Gido pe Facebook.

 

Comentariile sunt închise.