Liviu Dragnea ar putea ieși din închisoare | A primit aviz favorabil pentru eliberare condiționată

A fost emis un aviz favorabil de eliberare condiţionată pentru fostul lider PSD, Liviu Dragnea, din partea Comisiei Penitenciarului Rahova, a declarat, mercuri, avocatului Flavia Todosiu. Avocatul lui Liviu Dragnea şi pro decanul Baroului Bucureşti, a confirmat, pentru Aleph News, avizul favorabil de liberare condiţionată primit de Liviu Dragnea din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

Fostul lider PSD a fost condamnat de un complet de recurs de la Înalta Curte de Casație și Justiție, la închisoare cu executare. Acesta a fost arestat chair după alegerile europarlamentare, pe 27 mai 2019 și, potrivit Legii de executare a pedepselor, trebuie să execute o perioadă de minim două treimi din pedeapsa fixată de judecători.

Liviu  Dragnea are de executat 42 de luni de închisoare, din care trebuie să execute două treimi, adică 28 de luni de închisoare. Din această perioadă, lui Dragnea i se scade perioada în care a muncit în închisoare, care poate fi de maxim trei luni, în circumastanțele date.

 

Comentariile sunt închise.