Marcaj rutier trasat peste o pisică moartă în mijlocul drumului

Al nostru Celebru Dorel lovește din nou. De data aceasta, într-o comună din județul Dolj. Muncitorii desemnați de Primărie să traseze marcajele rutiere pe șoseaua care duce în satul Belcinu au trecut cu vopseaua peste cadavrul unei pisici, aflat pe mijlocul drumului.  

Câtă realitate românească tristă este în această fotografie din Dolj? Câtă nepăsare, câtă lipsă de umanitate și profesionalism. Angajații Direcției de Drumuri (DRDP) pur și simplu trag un marcaj peste o pisică moartă tot din cauza lipsei lor de competență și de empatie.

Muncitorii însărcinați cu marcajul rutier au trecut cu vopseaua peste corpul fără viață al unei pisici aflat pe mijlocul drumului, lovită, probabil de un vehicul. Faptul nu a trecut neobservat: imaginile au făcut rapid înconjurul internetului, provocând indignarea faţă de acel gest atât de insensibil față de o ființă vie a cărei existență a fost curmată în mod violent.

Muncitorii s-au „justificat” spunând că nu este de datoria lor să mute o pisică moartă. Acum, printre altele, vor trebui să se întoarcă, deoarece forma bietului animal a rămas pe asfalt.

Incidentul a ajuns în presa internațională: “Animalele pot fi iubite, sau nu. Însă imaginea care provine din România este un simbol al lipsei de sensibilitate și al unei cruzimi stupide”, a scris La Stampa, citată de Rador.

Comentariile sunt închise.