Natalia Intotero: Lucrăm intens la Ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse pentru pregătirea unui cadru legislativ care să ofere posibilitatea unor noi măsuri de susținere a familiei pentru creșterea natalității

Ministrul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a transmis prin intermediul rețelelor de socializare că în aceste zile se lucrează intens pentru pregătirea unui cadru legislativ care să ofere posibilitatea unor noi măsuri de susținere a familiei pentru creșterea natalității.
„Din păcate, România se confruntă cu o scădere drastică a ratei natalității – potrivit datelor Institutului Național de Statistică în 2022 s-au născut 171.132 de copii, față de 196.858 în anul precedent –https://insse.ro/…/evenimente_demografice_in_anul_2022.pdf.
Conform unei analize a ONU, rata natalității va înregistra în continuare scăderi importante – https://population.un.org/…/Probabilistic/POP/TOT/642.
De aceea, e absolut necesar sa gândim mai multe programe sociale și cadru legal pentru susținerea familiei. Am aprecia contribuția fiecăruia dintre voi la adresa: cabinet@mfamilie.gov.ro.”, transmite Natalia Intotero.

Comentariile sunt închise.