Nicolae Neagu: PNL a susținut întotdeauna necesitatea pilonului 2 de pensii

PNL a susținut întotdeauna necesitatea pilonului 2 de pensii și dreptul românilor la o pensie care să le asigure un trai decent.

Partidul Național Liberal rămâne garant al acestui principiu și :
✔️ nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private.
✔️nu va sprijini niciodată vreo modificare legislativă prin care acesta să fie suprimat.

‼️ Este nevoie de o corecție urgentă pentru a evita o eroare care poate afecta economiile a 8,1 milioane de români.

Modificarea legislativă care permite această nedreptate nu a fost susținută de Ministerul de Finanțe și mai mult, proiectul de lege care a generat o astfel de modificare a fost inițiat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Reprezentanții Ministerul de Finanțe au susținut menținerea regimului fiscal pentru pensiile private în spiritul reglementărilor actuale.

Reprezentanții PNL au solicitat ministrului de Finanțe să proroge prin ordonanța ,,trenuleț” intrarea în vigoare a acestor prevederi, în cazul în care inițiatorul, adică Ministerul Muncii, nu clarifică aspectele semnalate în spațiul public.

Dacă stăm să ne reamintim o situație similară a existat și în cazul pachetului de măsuri fiscale, unde se strecurase un amendament care ar fi afectat pensiile private dacă, parlamentarii PNL, nu ar fi corectat eroarea la timp.

Românii trebuie să cunoască faptul că, PNL este singurul partid care, prin lege, a protejat cei 8 milioane de români de dublă impozitare. Această lege, a PNL, prevede impozitarea doar a câștigului efectiv realizat în urma investirii banilor din cotizarea la fondurile private, din care se va deduce plafonul neimpozabil de 2000 lei.

Practic, în urma legii PNL din 2022, românii vor lua mai mulți bani când ajung la vârsta de pensionare, iar cotizațiile nu vor mai fi impozitate.

 

Comentariile sunt închise.