PeFoc.ro: Șemineu pe lemne sau termoșemineu?

Te-ai hotarat să achiziționezi un dispozitiv de încălzire pentru locuința ta, care să-i acorde o ambianță călduroasă și primitoare, în același timp asigurând necesarul termic al spațiului de care dispui? Când vine vorba de sursele termice de încredere, prezente pe piața, printre cele mai des menționate sunt șemineul pe lemne și termoșemineul! Intrebarea este: pe care il alegi? In cele ce urmeaza ne dorim sa iti oferim o prezentare a celor doua tipuri de seminee, precum si o serie de caracteristici specifice prin care acestea se diferentiaza, astfel ca tu sa poti decide ce varianta este mai avantajoasa pentru caminul tau!

In cazul in care iti doresti sa cercetezi si gamele de seminee pe lemne sau termoseminee prezente pe piata si care vin cu garantia calitatii si a durabilitatii in timp, site-ul online PeFoc.ro dispune de o multime de modele furnizate de catre producatori de renume pe piata termica, la preturi avantajoase si cu transport garantat oriunde pe teritoriul tarii!

SEMINEE PE LEMNE

In functie de necesarul termic al caminului tau, dar si preferintele legate de design,  ai posibilitatea de a alege dintre focare de seminee care necesita constructie (seminee incastrabile) si modele de sine statatoare, pe diverse dimensiuni, forme, design-uri si stiluri (modern, rustic, clasic, vintage, etc.)

Consultand oferta PeFoc.ro vei descoperi variante fabricate din fonta sau otel captusit cu samota, optiuni mai ieftine sau premium, cu diverse puteri in privinta incalzirii aerului cald prin convectie sau ventilator, sau pentru incalzirea apei din calorifere sau pardoseala. Daca preferi dispozitivul termic in primul rand pentru estetica si ambianta pe care o creeaza in livingul tau dar si pentru rolul de furnizor de caldura, atunci un focar de semineu pe lemne este ceea ce cauti! Poti opta atat pentru produse ieftine si economice, cat si pentru variante profesionale (gama PRO din catalogul PE FOC), sau poti tinti direct spre modelele premium pe colt de calitate superioara, la un pret avantajos!

Caracteristicile semineelor pe lemne

 • poti realiza orice fel de constructie de semineu dupa gusturile si posibilitatile tale: drept sau pe colt, moderna sau rustica, cu placaj exterior din marmura, caramida, piatra sau teracota;

 • ofera o ambianta inconfundabila prin sunetul lemnelor arzand in semineu, dar si prin esenta de lemn pe care o emana;

 • din punct de vedere estetic, acestea sunt cele mai potrivite dispozitive pentru cei care cauta sa-si infrumuseteze livingul printr-un obiect de decor inedit;

 • pot fi racordate in paralel cu alte surse termice;

 • necesita racordare la un cos de fum profesional pentru o functionare corespunzatoare si de lunga durata;

TERMOSEMINEE

Atunci cand urmaresti achizitionarea unui termosemineu, inseamna ca nu mai cauti in special acea atmosfera autentica, asemanatoare unui semineu clasic zidit pe lemne, ci mai degraba preferi un dispozitiv termic eficient care sa functioneze totodata si ca centrala termica in locuinta ta! Seminee tip centrala termica sau termosemineele au ca scop asigurarea necesarului termic prin calorifere, prin pardoseala sau in vederea incalzirii apei menajere. In magazinul online PeFoc.ro poti explora o selectie larga de termoseminee de calitate superioara, cu o durabilitate dovedita in timp si cu un raport calitate-pret excelent. 

Caracteristicile termosemineelor

 • pot fi utilizate pentru constructia unui semineu tip centrala termica, insa reprezinta dispozitive mai mult functionale decat decorative;

 • incorporeaza o tehnologie avansate de fabricare ce le transforma in solutii extrem de practice, economice si cu un randament crescut in asigurarea necesarului termic in intreaga locuinta;

 • vin cu un design inovativ, forme simple si minimaliste;

 • prezinta serpentina de siguranta inclusa;

 • sunt disponibile in diverse dimensiuni, modele drepte sau pe colt si cu diferite configuratii in functie de incaperea de amplasare.

Asadar, acum ca ai aflat care sunt caracteristicile fiecarei game de dispozitive termice, dar si elementele cheie care le diferentiaza, este foarte important sa decizi pe ce pui un accent mai important: estetica si ambianta sau functionalitate si randamentul in asigurarea confortului termic in intreaga locuinta! Oricare ar fi decizia ta, catalogul inline PeFoc.ro contine o multime de seminee atat pe combustibil lemnos, cat si electrice, pe gaz, pe bioetanol sau pe peleti, precum si variante multiple de termoseminee proiectate pentru orice tip de locuinta! 

In cazul in care ai in plan achizitionarea si amplasarea unui semineu sau termosemineu in caminul tau, iti recomandam sa pui un accent deosebit si pe burlanele pe care le utilizezi in vederea racordarii corespunzatoare a dispozitivului la cosul de fum. Tot specialistii PeFoc.ro au dezvoltat si o gama de burlane seminee si sobe din otel durabil, pe diferite diametre si concepute special pentru a face fata valorilor termice extreme, asigurand astfel o constructie durabila in timp! Accesand categoria destinata acestor componente din magazinul PeFoc.ro, nu vei gasi doar burlan semineu, ci vei descoperi o multime de alte elemente importante cum ar fi burlane de otel premium, recuperatoare de caldura, tubulatura inox izolatie ceramica, tubulatura inox premium plus, tubulatura evacuare peleti/gaz, dar si burlane de otel economice!

Pe de alta parte, daca te numeri printre adeptii frumosului si nu vrei sa ai parte de prea mult deranj in urma achizitiei unui semineu, categoria de seminee electrice din catalogul PE FOC reprezinta solutia ideala pentru tine! Aici poti opta pentru un semineu electric incorporabil 3D, sau alte modele deosebite care includ o tehnologie de fabricare de ultima ora, furnizate de importatori de incredere la nivel international si care reprezinta si o solutie mai economica, mai ales atunci cand urmaresti incalzirea unei singuri incaperi, si nu a intregii locuinte:

 • confort in utilizare multumita telecomenzii, timerului, afisajului reglabil si termostatului, toate incluse in kitul semineului;

 • pret mai avantajos si beneficiaza de anumite reduceri la achizitie;

 • sunt o alternativa mai economica si inovativa la clasicul semineu pe lemne;

 • pot fi amplasate oriunde datorita dimensiunilor compacte, semineu incorporabil in perete, corpuri de mobilier sau pe colt.

Speram ca in urma parcurgerii acestui articol iti vei putea da seama care varianta de semineu este cea mai potrivita pentru locuinta si confortul familiei tale – semineul pe lemne sau termosemineul! De asemenea, multumita progresului care a avut loc in ultima perioada de timp pe piata termicelor, ai posibilitatea de a alege dintr-o gama generoasa de seminee in functie de combustibilul dorit, design, dimensiuni, necesitatile termice, toate prezente in catalogul online PeFoc.ro!

Comentariile sunt închise.