Petru Florea, președintele PRO România, Sibiu: Cât mai poate sta Municipiul Sibiu fără un serviciu real de urbanism?

Tot mai mulți cetățeni care doresc să construiască în Sibiu spun că s-au săturat de nerespectarea termenelor legale de către Primăria Municipiului Sibiu, prin serviciul Urbanism. „Am constatat că, de câțiva ani, acest serviciu există doar în organigramă, dar nu și în realitate. ”, transmite Petru Florea.

„După venirea ca arhitect șef, la Primărie, a doamnei Ioana Urdea am remarcat că aproape toate proiectele care necesitau avize de la Urbanism au fost încetinite. La început 2-3 luni, acum s-a ajuns la situația în care întârzierile trec lejer de 7-8 luni.

De asemenea situatia Certificatelor de urbanism greșite, emise fără respectarea normelor de urbanism, cu intenție sau din necunoaștere, este tot mai des semnalată.

Prin aceste întârzieri, Primăria municipiului Sibiu încalcă legea. Conducerea primăriei știe acest lucru, dar ne spune că nu au suficienți oameni. Ce nu ne spune însă conducerea Primăriei? Nu ne spune că toți angajații acestui serviciu de Urbanism au plecat rând pe rând, după sosirea doamnei Urdea ca arhitect șef. Iar cei care au venit noi, nu au rezistat mult timp.

Sibienii care au nevoie de un aviz, un certificat sau alte documente de la acest serviciu de Urbanism au ajuns la capătul răbdării. Iar nonșalanța cu care sunt tratați și amânați pe termen indefinit este de prost gust, dar și ILEGALĂ.”, mai transmite Florea

 

Serviciul Urbanism este un serviciu al cetățeanului, plătit de către noi toți pentru a avea posibilitatea construirii de către fiecare a unei locuințe sau a unei alte construcții cu respectarea legalității, însă in Municipiul Sibiu  acest serviciu public nu mai este asigurat cetățeanului  de către Primarie.

Cât mai poate sta Municipiul  Sibiu fără un serviciu real de urbanism?

 

Comentariile sunt închise.