Pianista Anna Kavalerova deschide Stagiunea Camerala “Florescu-Fernandez & Friends”

Duminică, 24 septembrie, la ora 17.00, va avea loc primul concert al celei de a VIII-a editii a Stagiunii Camerale “Florescu-Fernandez & Friends”, având-o ca invitata speciala pe pianista Anna Kavalerova. In program: L. van Beethoven – Sonata in re minor, op.17, nr.2 “Furtuna”, F. Chopin – Polonaise Fantasie in La bemol major, op.61 si 4 Mazurkas, op.33, S. Prokofiev – 10 piese din “Romeo si Julieta”, op.75.

 

Anna Kavalerova s-a consacrat interpretarii pianistice ca un muzician inteligent si fin, cu  capacitatea de a reda atat un repertoriu amplu cat si o vasta paleta de culori sonore abordand diverse stiluri muzicale. In interpretarea sa transmite dincolo de frazarea impecabila si o virtuozitate fireasca, o maturitate emotionala sustinuta de o tehnica brilianta.

 

In calitate de solista cu orchestra Anna Kavalerova concerteaza cu orchestredin Russia, Ucraina, Lituania, Israel, Spania, iar in calitate de pianist prezinta recitaluri solo side muzica de camera in Israel, Russia, China, Japonia si alte tari din Uniunea Europeana.

 

De-a lungultimpului Kavalerova a participat in festivaluri internationale precum Aurora Chamber Music Fesitval (Suedia), Grieg-Ceaikovski Festival (Russia), Suolahti Festival (Finlanda), siFestivalul de Muzica de Camera Kol HaMusica in Kfar Blum (Israel).

 

In 2019 debutaza cu CD-ul produs de Solo Musica (Germania) intitulat “Themes and Variations” continand compozitii de R.Schumann, S.Rachmaninov si N.Kapustin. Cd-ul a fost transmis in Kol HaMusica (Israel), BD Klassik (Germania), SRF Radio (Swiss) si DR Radio (Danemarca).

 

Asociatia Florescu-Fernandez & Friends este o organizatie nonprofit, nonguvernamentala, apolitica, cu personalitate juridica, infiintata in anul 2018 pentru a prelua si dezvlota proiectele stagiunii camerale “Florescu-Fernandez &Friends“ initiate in anul 2016 de muzicienii Monica Florescu si Makcim Fernandez Samodaiev. De asemenea, asociatia are ca obiectiv oferirea de programe culturale de calitate, de a promova muzica clasica (muzica de camera) si de a valorifica patrimoniul cultural roamnesc.

 

Scopul echipei Florescu-Fernandez, formata din muzicieni profesionisti si specialisti, este de a inlesni tutror accesul la cultura, pe intreg teritoriul Romaniei, atat in zonele dezvoltate sau aflate in dezvoltare, urbane si rurale, cat si in zonele in care accesul este mai restrans, din lipsa unei filarmonici, a unei stagiuni de concerte, a galeriilor de arta.

 

Pasiunea pentru muzica sta la baza stagiunii Florescu-Fernandez & Friends, un proiect independent si unic in Sibiu, cu concerte full house in fiecae luna. Stagiunea a inceput in 2015 la initiativa violoncelistului Makcim Fernandez Samodaiev (Belgia) si a pianistei Monica Florescu (Romania), stabiliti la Sibiu dupa ce, timp de mai multi ani au studiat, locuit si concertat in diferite tari din Europa si in Mexic.

 

Pentru ca Sibiul se bucura de un public cunoscator si avid de muzica clasica, Stagiunea Camerala Florescu-Fernandez & Friends, propune o serie de concerte lunare, unde invitatii sunt muzicieni cunoscuti din Romania, dar si din afara tarii, precum viloncelistul sud-coreean Edwin Kim (Austria), pianista Ana Kavarelova, Wonji Kim-Ozim, Thomas Grossenbacher, Iulia Miloslavskaya, Kristie Su,  si altii.

 

Stagiunea Camerala Florescu-Fernandez & Friends este o actiune culturala cofinantata de Primaria Municipiului Sibiu.

Pianista Anna Kavalerova deschide Stagiunea Camerala “Florescu-Fernandez & Friends”

 

 

 

 

Comentariile sunt închise.