Stiri Si Informatii

Pompierii sibieni au intervenit în peste 1500 de situații de urgență doar luna trecută

8

În prima lună a acestui an, pompierii sibieni au gestionat peste 1570 de situații de urgență, cu o medie de 51 de situații de urgență pe zi. Se remarcă  înregistrarea unei creșteri cu aproximativ 19,6 procente a numărului de situații de urgență, față de luna ianuarie a anului precedent.

„Din numărul total, peste 30 au fost intervenții la incendii, preponderent incendii la gospodării cetățenești și anexele acestora, din mediul rural, fiind urmate de intervenții  pentru stingerea unor incendii izbucnite la autovehicule și intervenții pentru stingerea unor incendii la operatori economici. Echipajele SMURD din cadrul ISU Sibiu au intervenit pentru acordarea asistenței medicale și a primului-ajutor calificat în 1356 de situații de urgență medicale, precum și la acțiuni de descarcerare și asistență medicală, ca urmare a unor accidente rutiere produse, la un număr de 15 intervenții.”, potrivit ISU Sibiu.

Intervenția promptă a pompierilor militari au salvat la timp viața a 20 persoane, a unui număr mare de animale și păsări din gospodăriile cetățenilor amenințați de pericolul incendiilor.

De asemenea, 1394 de sibienii au beneficiat de îngrijirea medicală, fiind salvate bunuri şi instalaţii în valoare de aproximativ 2.538.000 lei.

Comentariile sunt închise.