Stiri Si Informatii

Povestea din spatele spotului Mercedes-Benz, lansat de Ziua Femeii și filmat în Sibiu

a fost regizat de Sebastian Strasser, un sibian care a părăsit România în anii ’80

5.964
Pentru a marca 170 de ani de la nașterea Berthei Benz, femeia fără de care compania germană poate nu ar fi atins strălucirea de azi, Mercedes-Benz a lansat, în 8 martie, un spot publicitar filmat la Sibiu care își propune să inspire orice persoană să-și urmeze visul.
Zeci de mii de oameni  au distribuit clipul  care a fost filmat în centrul Sibiului și în sate din jurul orașului, în noiembrie 2018.
Povestea din spatele spotului Mercedes-Benz, lansat de Ziua Femeii: a fost regizat de un român cu peste 150 de premii în marile festivaluri. “Spotul Bertha Benz”, candidează deja la titlul de “spotul anului”, a fost regizat de Sebastian Strasser, un sibian care a părăsit România în anii ’80 și și-a construit o carieră incredibilă în industria publicității.

“Bertha Benz: povestea care a schimbat totul”

Au trecut mai mult de 130 de ani din momentul în care Bertha Benz a pornit într-o călătorie de aproape 100 de kilometri, cu mașina, de la Mannheim la Pforzheim, pentru a atrage atenția publicului asupra invenției soțului ei. “E mai curajoasă decât mine”, spunea Carl Benz despre soția sa. Ca inventator al automobilului, el a revoluționat mobilitatea secolului al XIX-lea. Acest succes, care a schimbat lumea, ar fi fost greu de imaginat fără Bertha Benz. Când publicul era încă sceptic cu privire la noua căruță fără cai, care era mutată de forțe “misterioase”, ea a luat o decizie rapidă și a pornit în călătoria spre Pforzheim, cu cei doi fii ai săi, Eugen și Richard. Cea reconstituită de Sebastian Strasser, alături de Alice Bottaro, Antoni Garage și Anorak Film.

Povestea lui Sebastian Strasser începe la Sibiu, pe 6 noiembrie 1967. Ambii părinți erau actori la secția germană, la fel ca bunicii săi. Contactul lui Strasser jr. cu Sibiul s-a întrerupt pe când avea șase ani, atunci când părinții s-au mutat la Timișoara. Nici aceasta nu avea să fie destinația sa finală. Odată cu despărțirea părinților, a ajuns la București, acolo unde se mutase mama lui. “Planul alor mei era ca, la 18 ani, să mă mut în Germania. Mai devreme nu se punea problema. Se temeau să mă lase să plec la o vârstă mai fragedă, din cauza <relelor> Occidentului. După terminarea liceului, n-am mai vrut eu să plec, așa că am rămas în București până la 21 de ani”, își amintește Sebastian Strasser.

După ani buni, în care a încercat mai multe “drumuri”, Sebastian și-a împlinit visul de a lucra în televiziune. A ajuns la ARD, unde apărea ca editorialist, sâmbăta, în una dintre cele mai vizionate emisiuni ale vremii. După o vreme, s-a îndreptat spre publicitate. Primele sale producții nu au fost însă pe gustul mai-marilor de la agențiile de publicitate. “În publicitatea din Germania, totul trebuia să fie mai frumos decât în realitate, indiferent că este vorba de mașini, fete sau televizoare. Asta-i prima regulă: nu trebuie să fii <cool>, ca să reușești. Nu era pentru mine – mie îmi place să prezint realitatea <nefardată>”, spune Sebastian Strasser.

De-a lungul carierei, germanul de origine română a primit peste 150 de premii la marile festivaluri de profil: 12 “lei” la Cannes, o mulțime de medalii de aur la London IAA, New York Festival, D&AD, Eurobest Festival, One Show, Clio Awards ori Montreux, titlul de director al anului în Franța, în 2010, la D&AD Awards, sau medalia de aur la VDW Award (German Advertising Festival), în 2011. Unul dintre spoturile regizate de Sebastian Strasser pentru Volkswagen, Kids on Steps, este clasat între cele mai bune 20 din secolul al XXI-lea, în topul întocmit de Gunn Report în 2015.

În 2018, Sebastian Strasser a semnat scenariul și regia pentru Apparat, un film scurt, de 18 minute, ce-i are în rolurile principale pe danezul Ulrich Thomsen, cunoscut din The World Is Not Enough, Killing Me Softly sau Mortdecai, și actrița israeliană Ayelet Zurer, cu roluri în Munich, Vantage Point, Fugitive Pieces, Adam Resurrected, Angels & Demons și Man of Steel. Filmul este acum în postproducție.

De curând, un alt proiect al lui Sebastian Strasser, serialul distopic Darklands, a fost selectat de Warner Brothers. Acum se lucrează la scenariul filmului, iar producția va începe peste un an. În anii următori, cinefilii se vor întâlni și cu Yours Truly, 2095 (thriller sci-fi), The Killing Floor (neo-western) și Erotikon (dramă).

sursa /angajatorulmeu.ro

 

Comentariile sunt închise.