Foto Președinta CJ Sibiu, mentor pentru o zi pentru participanți la programul ASTRA Adolescent

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean a fost ieri prezentă la întâlnirea cu tinerii participanți la programul ASTRA Adolescent. Drumul spre succes a fost tema întâlnirii.

„Întâlnirea cu tinerii entuziaști implicați în Programul Astra Adolescent al Bibliotecii Județene Astra, mi-a adus multă bucurie și m-a purtat în minunata lume a adolescenților. Am făcut schimb de roluri, încercând să înțeleg preocupările și aștepările pe care cei tineri le au de la noi, adolescenții fiind invitați să privescă lumea prin ochii unui om care muncește în folosul comunității.”, a spus Daniela Cîmpean la finalul întâlnirii.

Le-a povestit adolescenților care au fost pasiunile sale încă din copilărie și care au fost motivele pentru care a ales să îmbrățișeze cele două profesii pe care le-a practicat: cadru didactic în învățământul primar și avocat. Apoi le-a prezentat principalele servicii și instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu și care sunt atribuțiile acestora.

La rândul lor, tinerii au fost curioși să afle cum se îmbină viața profesională și cea de familie pentru un om de succes, cum este cariera unei femei care activează în sfera administrativă și în cea politică, dominată de bărbați, dar și cum își petrece timpul liber și care sunt pasiunile sale.

La finalul întâlnirii, tinerii participanți au primit două invitații inedite din partea doamnei Daniela Cîmpean: aceea de a vizita sediul Consiliului Județean Sibiu și de asista la o sedință în plen și aceea de a participa la o drumeție în împrejurimile Sibiului, în cadrul programului „Anii Drumeției”.

„Toată viața noastră avem nevoie de învățare. Să știți că și adulții, pe orice poziție s-ar afla, au nevoie să învețe continuu, nu doar copii sau tinerii. Cred că cei mai compleți oameni sunt aceia care realizează că nu dețin adevărul absolut, că nu cunosc tot în lumea asta și că tot timpul au nevoie să mai învețe, își doresc și sunt curioși să mai învețe ceva. Profit de prezența mea aici, alături de voi, nu doar să vorbesc, ci și să vă ascult pe voi. Doresc să îmi spuneți și voi cum vedeți succesul, ce credeți că reprezintă, care considerați voi că este calea spre succes. (…)
Când am simțit la un moment dat nevoia de a întoarce ceva comunității și societății în care trăiesc, m-am implicat în politică, realizând că tot ce se întâmplă cu noi ține de deciziile politice. Decizia este la mâna politicului. Dacă stăm în afară, atunci acceptăm ce decid alții pentru noi. Atunci am hotărât să fac acest pas, să sprijin și să influențez, atât cât pot eu, din interior. (…)
Vă sfătuiesc să faceți ceea ce vă place, să vă orientați spre activitățile pe care le faceți cu pasiune pentru că, astfel, veți avea toate șansele să ajungeți în vârf și să fiți apreciați.”, le-a transmis Daniela Cîmpean adolescenților prezenți la programul ASTRA Adolescent.

Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

 

 

Comentariile sunt închise.