Stiri Si Informatii

Primăria Șura Mare, inițiatorii proiectului “Împreună colorăm copilăria!”

175

Aproximativ 30 de copii din localitățile Șura Mare și Hamba au participat la activitățile derulate în cadrul proiectului “Împreună colorăm copilăria!”. Acesta cuprinde două componente. “Biblioteca Veselă” – adresat elevilor în vederea redescoperirii lumii fantastice a cititului și a dezvoltării deprinderilor de viaţă independentă. “Împreună”, cel de-al doilea proiect este  adresat copilului cu handicap grav, părintelui sau reprezentantului legal al acestuia și asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav (adulți/copii). Acțiunile sunt realizate de Compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Șura Mare în parteneriat cu Asociația “Kinderhilfe für Siebenbürgen” și Școala Gimnazială “Andrei Șaguna” Șura Mare.

„Începând cu luna iunie 2019 ne-am propus dezvoltarea serviciilor sociale acordate în cadrul comunităților noastre (Șura Mare și Hamba), prin inițierea proiectului “Împreună colorăm copilăria!”, proiect a cărei deschidere a avut loc în data de 6 iunie 2019. Scopul proiectului este de a oferi un set de activități menite a susține dezvoltarea fizică, psihică și emoțională a copiilor din localitate. Se încearcă astfel promovarea unor concepte precum: integrare, incluziune, comunicare, socializare pentru cei mai mici membrii ai comunității noastre prin activități de tip loisir, dezvoltare personală, stimulare și consiliere.”, transmit reprezentanții Primăriei Șura Mare.

Proiectul “Împreună colorăm copilăria!” cuprinde două componente:

“Biblioteca Veselă”

Atelierele, realizate de Cristina Rociu și Maria Magher se desfășoară în fiecare zi de miercuri. Până în prezent peste 30 de copii au beneficiat de activități de citit, realizat desene/picturi, diverse jocuri adaptate vârstei micuților. Durata unei întâlniri este de 1 oră și 30 de minute.

“Împreună”

Activități care se adresează copilului cu handicap grav, părintelui/ reprezentantului legal al copilului cu handicap grav și asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav (adulți/copii). În funcție de gravitatea cazului, copilul poate beneficia de consultare psihologică la domiciuliu.

În cadrul acestui proiect se vor oferi următoarele servicii: informare, consiliere, grupuri de suport pentru părinții copiilor cu handicap grav, grupuri de suport pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav (adulți/copii), supravegherea părintelui în lucrul cu copilul cu handicap grav în vederea recuperării/dezvoltării cognitive, psihice și emoționale.

Proiectul este cofinanțat de către Asociația “Kinderhilfe für Siebenbürgen EV” din Wernigerode, Germania.

Foto: Primăria Șura Mare

Comentariile sunt închise.