Profesioniști în domeniul științelor informării și documentării își dau întâlnire la Școala de Vară ASTRA

Cea de-a doua ediție a Școlii de Vară ASTRA a început astăzi la sediul bibliotecii publice sibiene și beneficiază de prezența unor profesioniști în domeniul științelor informării și documentării: Lenuța Ursachi (Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați), Robert Coravu (Universitatea din București), Nicolaie Constantinescu (Comunitatea Kosson) și Silviu Borș (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu).
 Ediția din acest an este orientată spre aplicații practice care urmăresc extinderea perspectivei participanților asupra înregistrărilor bibliografice, testarea unei opțiuni open source de management a documentelor, cunoașterea soluțiilor de conservare și valorificare a patrimoniului cultural și științific în mediul online și conturarea unui curs de dezvoltare a competențelor de evaluare a informațiilor dedicat utilizatorilor bibliotecii.
În acest an, participă profesioniști din domeniul științelor informării și documentării, bibliotecari din biblioteci publice din țară, inclusiv din Județul Sibiu, biblioteci universitare și școlare. Evenimentul profesional este organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în colaborare cu Universitatea din București, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Comunitatea Kosson. Programul și informații suplimentare se regăsesc accesând: https://bjastrasibiu.ro/scoala-de-vara-astra-2022-program/
Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.
Informații referitoare la colecțiile și activitățile Bibliotecii ASTRA Sibiu se regăsesc accesând canalele de comunicare și promovare (website, facebook, instagram), Catalogul online, platforma de cărți electronice Cloud Library, Depozitul Digital, serviciul BiblioSuport.

Comentariile sunt închise.