PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a transmis parlamentarilor „să trimită în istorie acest premier extrem de arogant și care poate să stea de acum încolo de veghe în lanul de lavandă”, scrie digifm.ro

Textul moțiunii poate fi citit integral AICI.

„PNRR este un dezastru, au fost înghețate pensiile, au fost înghețate salariile, au fost înghețate alocațiile, iar pe partea cealaltă, în Planul Național de Redresare și Reziliență, vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani foarte mulți pentru clientela lor politică. Românii în aceste luni au sărăcit. Doar în mintea premierului Cîțu o duc mai bine”, a afirmat Grindeanu.

Potrivit sursei citate, Prim-vicepreşedintele PSD speră ca și parlamentari ai actualei coaliții de guvernare să voteze moțiunea de cenzură.

„Eu aș face un apel la ei să facă ceea ce e corect pentru România și anume să trimită în istorie acest premier extrem de arogant și care poate să stea de acum încolo de veghe în lanul de lavandă, că tot am văzut că a ajuns cu vaccinarea în lanul de lavandă”, a spus Grindeanu.

Moțiunea va fi votată săptămâna viitoare.

Grindeanu a fost întrebat dacă s-au purtat negocieri cu Ludovic Orban sau alți parlamentari să voteze moțiunea: „Din câte știu, colegii de la AUR vor vota această moțiune, probabil vor fi colegi parlamentari și din grupul minorităților care vor vota această moțiune. În ceea ce privește parlamentarii din arcul guvernamental nu vreau să intru în amănunte”.

Sorin Grindeanu spune că în acest moment există o propunere de premier votată în Consiliul Politic Național, aceasta fiind Alexandru Rafila.

Comentariile sunt închise.