Punctul de vedere ISU Sibiu despre angajată surprinsă făcând video-call cu prietenii în timpul unei intervenții

Reprezentanții ISU Sibiu vin cu lămuri privind incidentul în care a fost implicată una dintre angajatele unității militare.

În scopul unei corecte și transparente informări a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu face următoarele precizări:

În urma informațiilor vehiculate în mass media cu privire la clipul în care apare o angajată ISU Sibiu, vă informăm că acesta a fost realizat în timpul misiunii de stingere a unui incendiu izbucnit la un autocamion cu remorcă, încărcat cu baloți de fân, care s-a petrecut în seara zilei de 30.11.2021, în localitatea Slimnic din cauza unei defecțiuni apărute la motorul autocamionului.

În acel video apare o angajată ISU Sibiu, care face parte din echipajul SMURD și asigură acordarea , la nevoie, de asistență medicală.

De asemenea, precizăm faptul că, potrivit celor menționate de către echipajul SMURD, la sosirea forțelor la fața locului, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale, deși șoferul autocamionului a fost întrebat în mod direct.

Cu toate acestea, în momentul realizării filmării, persoana care filma a insistat ca șoferul autocamionului să fie evaluat medical, ceea ce s-a efectuat cu celeritate, bărbatul prezentând hipertensiune și refuzând transportul la spital.

Totodată, precizăm faptul că, folosirea telefonului de către angajata ISU Sibiu nu a influențat modul de intervenție și promptitudinea echipajelor de pompieri militari care acționau în forță pentru localizarea și stingerea incendiului.

 

Comentariile sunt închise.