Radu Paraschivescu își lansează la Sibiu volumul de eseuri „Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)”

Vineri, 20 mai 2022, la ora 18:30, în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, va avea loc lansarea volumului de eseuri „Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)” al scriitorului Radu Paraschivescu. În dialog cu autorul cărții va fi Radu Vancu, poet, prozator și universitar sibian.

„Noi suntem români“ este titlul unui cântec patriotic. „Nimeni nu-i perfect“ este ultima replică din filmul Unora le place jazzul. Chiar dacă pare straniu, cele două enunţuri nu se bat cap în cap. Între ele există de fapt o legătură pe care viaţa în România de azi o strânge de la o zi la alta. Desfăşuraţi în paralel cu musicalul de mare succes „Mama Pandemia“, ultimii doi ani de viaţă românească te pun în situaţia de-a duce frecvent mâinile la cap: fie pentru atingerea frunţii fierbinţi, fie pentru smulgerea părului. Tragicomedia naţională e surprinsă aici în câteva zeci de texte din care scot capul tovarăşi de drum mai vechi sau mai noi: excepţionalismul, reflexul de obedienţă, ciubucul, discursul urii, bunul-plac şi prostul-gust. De râs şi de plâns. De citit şi de căzut pe gânduri. (https://www.facebook.com/events/332676998955187?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D )

Evenimentul este organizat de Editura Humanitas și Librăria Humanitas „Constantin Noica” Sibiu, în colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

Activitățile desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Comentariile sunt închise.