Răzvan Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, a fost de 10 la evaluarea instituțiilor de cultură din subordinea CJ Sibiu

În urma analizării activității bibliotecii publice sibiene pe anul 2022 și a susținerii interviului de evaluare, autoritățile județene au acordat nota maximă și managerului Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Răzvan Pop, Silvia Macrea, Alina Pinca, Cristian Lupeș și Ciprian Ștefan sunt managerii care în acest an au fost evaluați de o comisie din cadrul Consiliului Județean Sibiu și au primit nota 10.

„Acest rezultat ne bucură și ne confirmă, o dată în plus, că eforturile noastre în derularea proiectelor și activităților au dat roade. A fost, desigur, un demers conjugat pentru care adresez mulțumiri întregii echipe de bibliotecari astriști. Aprecierile se îndreaptă, de asemenea, și spre echipa de tineri voluntari, spre parteneri, colaboratori și spre publicul larg care ne este mereu aproape.

A fost un an cu provocări, dar și cu satisfacții. A fost un an în care am desfășurat numeroase acțiuni în beneficiul publicului nostru și al întregii comunități. Am reușit să includem Biblioteca ASTRA pe harta tuturor evenimentelor culturale semnificative care s-au desfășurat în Sibiu. Spațiile bibliotecii au fost deschise în permanență pentru spectacole de teatru, expoziții artistice, evenimente muzicale, lansări de carte, sesiuni de lectură, ateliere creative, dar și pentru activități de studiu, cercetare sau loisir. În egală măsură, echipa bibliotecii s-au preocupat de îmbunătățirea și sporirea proiectelor din zona educațională, organizate în folosul copiilor și adolescenților, unele dintre ele fiind deja tradiție, activități care atrag tânăra generație spre fenomenul cultural, către bibliotecă și lectură. Menționez aici doar câteva proiecte și acțiuni care au adus în bibliotecă zeci și sute de oameni de toate vârstele: sărbătorirea Zilei și Nopții Muzeelor, programul ASTRA Adolescent, atelierele Bibliovacanța sau programul „Voluntar Bibliotecar”.
De asemenea, pe parcursul anului trecut, am reușit să avem reprezentare la nivel național și internațional prin inițierea și derularea unor proiecte și participarea în cadrul unor evenimente culturale, între care amintim proiectul expozițional ASTRA 160 sau includerea bibliotecii publice sibiene în cadrul inițiativei europene de lucru Public Libraries 2030.

Nu mai puțin importante au fost realizările în plan administrativ și investițional. Cu sprijinul colegilor implicați, am lucrat la consolidarea infrastructurii sediilor bibliotecii, am făcut lucrări de renovare și reabilitare. Un demers semnificativ întreprins anul trecut a fost reabilitarea sălii de lectură și a terasei din sediul central. Acest spațiu a fost complet renovat și reamenajat, iar la începutul lunii decembrie 2022, l-am inaugurat public sub denumirea de American Corner Sibiu. Acesta este un spațiu modern și funcționează ca un hub cultural, oferind posibilitatea celor interesați de a desfășura evenimente culturale, educaționale, sociale, profesionale, artistice sau științifice.

Tot pe parcursul anului trecut, am reorganizat structura organizatorică a instituției, încercând să o adaptăm necesităților actuale și să o aranjăm pe patru mari piloni de activitate: bibliotecă, dezvoltare administrativă, cercetare științifică și marketing-evenimente. Acțiuni importante s-au înregistrat, de asemenea, și pe partea de îmbogățire și prelucrare a colecțiilor de publicații, prin achiziții și donații de carte, dar și pe zonele de digitalizare a documentelor de patrimoniu, de promovare a imaginii bibliotecii și de furnizare servicii editoriale.

Consider că evaluarea pozitivă a activității reflectă îndeplinirea obiectivelor și răsplătește eforturile depuse de întreaga echipă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Noi vom continua să diversificăm și să îmbunătățim serviciile oferite comunității, din dorința de a ne orienta spre toate categoriile de public. Vom menține în continuare porțile deschise și vom încerca să găsim soluții pentru revitalizarea unor spații alternative ale bibliotecii. Vom continua să investim pasiune, energie, timp și resurse în desfășurarea proiectelor și activităților, astfel încât publicul să beneficieze de servicii de înaltă calitate și de oportunități armonizate cu cerințele culturale și educaționale actuale.”, a spus Răzvan Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Răzvan Codruț Pop a fost numit managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu din 1 aprilie 2022 pe o perioadă determinată de patru ani, respectiv până în 31 martie 2026.

Comentariile sunt închise.