Restaurantul Bolta Rece din Parcul Sub Arini se află într-un proces de „renaștere”

Sursă: https://tudorstpopa.substack.com/p/orasul-18?s=r

Restaurantul Bolta Rece din Parcul Sub Arini este în proces de reconstrucție și ar trebui să fie redeschis anul acesta. El a fost construit în perioada 1863-1865 dar de când mă știu a fost doar o paragină, reînviată din când în când în amintirile părinților. Informațiile privind lucrările care se fac la Restaurantul Bolta Rece le-am preluat de la colegul nostru de breaslă, Tudor Popa, scris în newsletterul Orașul.

Proiectul de reconstrucție a restaurantului aduce modificări considerabile și va reuni patru restaurante cu specific diferit. Acestea vor fi conectate de un spațiu comun de luat masa, în centrul căruia va fi amenajat și un bar.

Proiectantul clădirii noi este realizat de firma Lauster & Radu Arhitecți SRL, un birou de arhitectură cu sedii la București și New York, ce a lucrat pentru clădiri emblematice din România, SUA și Germania, ca de exemplu modernizarea sediului Organizației Națiunilor Unite (ONU), din New York – o clădire de 41 de etaje.

Extinderea restaurantului Bolta Rece va presupune construcția a două corpuri noi, de o parte și de alta a clădirii istorice, ce vor trona deasupra parcului Sub Arini, fiind foarte vizibile din zona de joacă pentru copii. Cele două corpuri sunt propuse să aibă fațadele îmbrăcate în oglindă, astfel încât să reflecte verdele din jur și să nu devină un monobloc deranjant privirii.

Designul interior este gândit de Grosu Art Studio, o firmă din București, câștigatoare a mai multor competiții internaționale precum Europe Property Awards sau Big SEE Tourist Design Award. Prin această amenajare, vor fi folosite și elemente istorice recuperate de la vechea clădire dar, evident, restaurantul va avea un aspect modern.

Sursă info și poze: www.cemerita.ro/Orasul18

 

 

Comentariile sunt închise.